Conservatrix

Let op, sinds december 2014 biedt Conservatrix geen pensioenen meer aan!

Conservatrix, officieel Nederlandse Algemeene Maatschappij van Levensverzekering Conservatrix N.V., is een levensverzekeringsmaatschappij. Het bedrijf is in 1872 opgericht en biedt tegenwoordig naast levensverzekeringen ook hypotheken en pensioenen. Deze pensioenen staan ook wel bekend als pensioenverzekeringen. Conservatrix biedt verschillende pensioenregelingen aan:

  • DGA Garantiepensioen
  • MKB Garantiepensioen

Pensioen

Boven: pensioenpagina van Conservatrix met informatie over het DGA Garantiepensioen.

Als u een pensioen opbouwt bij Conservatrix, dan is dit een garantiepensioen. Dit betekent dat het kapitaal wordt opgebouwd met gegarandeerde rentebijschrijvingen. Die garantie geldt als kapitaal in de ver verzekeringen en biedt daarom veel zekerheid. Het garantiepensioen kan uitgebreid zijn met partnerpensioen, wezenpensioen en premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid. Dit ligt aan het specifieke pensioenreglement. Als u van pensioenproduct wilt wisselen of aanvullende producten af wilt nemen, dan dient u dit via uw werkgever te regelen of u kunt contact opnemen met de pensioenbeheerder.

Opbouw

Als deelnemer van een garantiepensioen betaalt uw werkgever pensioenpremies. Deze worden ingehouden van uw bruto maandsalaris. Met deze pensioenpremies wordt een bedrag opgebouwd waarmee u op uw pensioendatum een pensioen aankoopt. Het opgebouwde bedrag wordt vervolgens in maandelijkse uitkeringen aan u uitbetaald, als aanvulling op uw AOW-uitkering.

Waardeoverdracht

Bij waardeoverdracht neemt u de waarde van uw oude pensioen mee naar een nieuwe pensioenuitvoerder. U kunt uw pensioen meenemen naar Conservatrix. Dan wordt de waarde van het door u opgebouwde pensioen in een nieuwe pensioenregeling gestort. Waardeoverdracht is niet verplicht, u kunt dus bij verschillende maatschappijen (stukjes) pensioen opbouwen. Het overdragen van pensioen naar één maatschappij kan gunstig zijn, maar is dit niet altijd. Daarom wordt altijd aangeraden om contact op te nemen met een financieel adviseur. Zo komt u namelijk niet voor verassingen te staan.

Het pensioen dat u bij deze verzekeraar opbouwt, wordt door uw werkgever geregeld. Als werknemer kunt ook aanvullend pensioen opbouwen. U kunt er ook voor kiezen om zelf te zorgen dat u later wat extra geld achter de hand heeft, bijvoorbeeld met een lijfrenteverzekering. Klik hier voor meer informatie over lijfrente- en andere verzekeringen.

Klanten van deze pensioenverzekeraar hebben nog geen beoordeling gegeven.  Bouwt u bij Conservatrix pensioen op? Plaats hieronder dan een reactie en deel uw positieve/negatieve ervaringen met ons!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.