Pensioenbericht januari 2018

Net zoals vorig jaar zullen er ook dit jaar weer pensioenberichten gepubliceerd worden. Het eerste pensioenbericht van 2019 gaat over Zwitserleven Pensioen. Dit PPI staat ook wel bekend als
Zwitserleven PPI N.V. en zal in dit bericht verder uitgelicht worden.

Voordat we verder gaan kijken naar Zwitserleven Pensioen, nog eerst even een korte introductie over PPI. PPI staat voor Premie Pensioen Instelling. PPI is dus een pensioeninstelling, of eigenlijk een pensioenverzekeraar die werkgeverspensioenen beheert. Dat betekent dat een werkgever de pensioenen van zijn werknemers bij een dergelijke instelling kan onderbrengen. Het zou dus zomaar kunnen zij dat u bij Zwitserleven pensioen opbouwt, terwijl een familielid of kennis bij een ander PPI pensioen opbouwt. In principe zijn hier geen regels voor, een werkgever is vrij in het kiezen van een PPI.

Zwitserleven Pensioen

Zwitserleven Pensioen, Zwitserleven PPI N.V. of Zwitserleven PPI is opgericht in 2011. De premiepensioeninstelling is onderdeel van levensverzekeraar SRLEV N.V.

Momenteel biedt de PPI van Zwitserleven verschillende pensioenproducten aan zoals NU Pensioen, NU Pensioenrekening, Exclusief Pensioen en Collectief Pensioen. Omdat een PPI alleen pensioen mag regelen, en dus geen aanvullende producten zoals een nabestaandenpensioen, werkt Zwitserleven PPI samen met verzekeraar Zwitserleven. Zo kan er toch een nabestaandenpensioen of een arbeidsongeschiktheidspensioen geregeld worden.

Het pensioen dat bij de PPI opgebouwd wordt, wordt door de werkgever bepaald. Hoe de betaalde pensioenpremies belegd worden, wordt door de professionele beleggers van Zwitserleven gedaan. U heeft hier zelf geen zeggenschap over. Uiteindelijk draagt uw werkgever wel de verantwoordelijkheid voor de risico’s en het uiteindelijke rendement.

Opvallend bij deze PPI is dat de data waarop de pensioenen uitgekeerd worden afhangen van het klantennummer. Het pensioen kan op de 25e, 15e of 1e van de maand uitbetaald worden, afhangend van uw klantennummer.

Bent u aangesloten bij de PPI van Zwitserleven? Plaats dan een reactie en deel uw positieve/negatieve ervaringen met ons en onze bezoekers.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.