Overlijdens Risico Verzekeringen

Een overlijdens risico verzekering (OVR) dekt het financiele risico van overlijden bij het aangaan van bijvoorbeeld hypotecaire leningen. Deze verzekering kent een viertal varianten; tijdelijk, levenslang, vaste termijn en gelijkblijvend of dalend. Bij een tijdelijke OVR loopt deze voor een bepaalde vaste termijn, bijvoorbeeld de looptijd van een hypotheek. Er wordt uitgekeerd bij het overlijden van de verzekerde als dit voor het einde van de termijn is.

Een levenslange ORV keert uit bij overlijden, op elk gegeven moment. Een uitvaartverzekering is een soort levenslange overlijdensrisicoverzekering.

Een overlijdensrisicoverzekering keert uit op een vaste datum na ofloop van de looptijd, ook als de verzekerde eerder komt te overlijden.

Bij een gelijkblijvende ORV wijzigt het verzerde bedrag niet gedurende de looptijd. Bij een dalende verzekering tegen het risico van overlijden is dit wel het geval. Dit kan bij een hypotheek van toepassing zijn als de opesntaande som afneemt, en het verdienvermogen van de verzekerde toeneemt gedurende de looptijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.