Pensioenbericht december 2018

Het laatste pensioenbericht van 2018 gaat over Towers Watson Pensioen. Dit is het zevende pensioenbericht in een reeks van pensioenberichten waarin wij u op de hoogte houden van ontwikkelingen bij specifieke pensioenverzekeraars. Elke maand wordt er een ander PPI uitgelicht.

Voordat we verder gaan kijken naar Towers Watson Pensioen, geven we eerst een korte introductie over PPI. PPI staat voor Premie Pensioen Instelling. PPI is dus een pensioeninstelling, of eigenlijk een pensioenverzekeraar die werkgeverspensioenen beheert. Dat betekent dat een werkgever de pensioenen van zijn werknemers bij een dergelijke instelling kan onderbrengen. Het kan dus zijn dat u bij Towers Watson pensioen opbouwt, terwijl een familielid of kennis van u bij een ander PPI pensioen opbouwt. In principe zijn hier geen regels voor, een werkgever is vrij in het kiezen van een PPI.

Towers Watson Pensioen

Rabo PPGM Pensioen, of eigenlijk Rabo PPGM Premiepensioeninstelling, is een opgericht door Rabobank en PGGM. Deze PPI is in 2012 opgericht en het hoofdkantoor van de instelling staat in Zeist.

De PPI van Willis Towers Watson in Nederland heet LifeSight. Stichting Towers Watson PPI is samengegaan met Willis en in 2016 is de PPI van Willis Towers Watson verdergegaan onder de naam LifeSight. Het hoofdkantoor van deze instelling staat in Amstelveen. Bij LifeSight wordt pensioen opgebouwd door de betaalde pensioenpremies in een fonds te beleggen.

LifeSight biedt 3 beleggingsfondsen aan waaruit gekozen kan worden, namelijk: LifeSight Matching Kort fonds, LifeSight Matching Lang fonds en LifeSight Rendement fonds. Om voldoende pensioen om te bouwen worden de ingelegde pensioenpremies door LifeSight zelf belegd. Dit PPI biedt naast de optie ‘slim laten beleggen’ ook de beleggingsoptie ‘volledig zelf beleggen’ aan. Via deze beleggingsoptie kan er zelf belegd worden in 17 beleggingsfondsen en kan de beleggingsmix helemaal naar wens bepaald worden. Als u vragen heeft of meer informatie wilt over dit PPI, dan kunt u contact opnemen met Towers Watson of meer lezen op deze pagina.

Bent u aangesloten bij de PPI van Towers Watson? Plaats dan een reactie en deel uw positieve/negatieve ervaringen met ons en onze bezoekers.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.