Pensioenbericht november 2018

Dit is het pensioenbericht van november en daarmee het zesde pensioenbericht in een reeks van pensioenberichten waarin wij u op de hoogte houden van ontwikkelingen bij specifieke pensioenverzekeraars. Elke maand wordt er een ander PPI uitgelicht.

De PPI die deze maand wordt uitgelicht is Rabo PGGM Pensioen. Voordat we verder gaan kijken naar Rabo PGGM, eerst even een introductie over PPI. PPI staat voor Premie Pensioen Instelling. Het is dus een pensioeninstelling, of eigenlijk een pensioenverzekeraar die werkgeverspensioenen beheert. Dat betekent dat een werkgever de pensioenen van zijn werknemers bij een dergelijke instelling kan onderbrengen. Het kan dus zijn dat u bij Rabo PGGM Pensioen uw pensioen opbouwt, terwijl een familielid of kennis van u bij een ander PPI pensioen opbouwt. In principe zijn hier geen regels voor, een werkgever is vrij in het kiezen van een PPI.

Rabo PPGM Pensioen

Rabo PPGM Pensioen, of eigenlijk Rabo PPGM Premiepensioeninstelling, is een opgericht door Rabobank en PGGM. Deze PPI is in 2012 opgericht en het hoofdkantoor van de instelling staat in Zeist.

Heden biedt Rabo PPGM slechts één pensioenproduct aan: Rabo BedrijvenPensioen. De deze pensioeninstelling worden de premies met laag risico belegd. Hiermee is de kans op winst groot. Omdat het dus over beleggingen gaat is op dit moment niet bekend hoeveel pensioen een pensioenopbouwende in de toekomst zal ontvangen. Dit hangt van verschillende factoren af.  Iedere deelnemer belegt in een combinatie van 3 pensioenopbouw fondsen van Robeco. Interessant hierbij is dat iedere werknemer de keuze heeft uit 5 beleggingsprofielen, zodat de deelnemer zelf het beleggingsrisico kan kiezen. Het Rabo BedrijvenPensioen is inclusief nabestaandenpensioen en pensioenopbouw bij arbeidsongeschiktheid. Neem voor vragen over dit PPI contact op met uw werkgever of lees meer over Rabo PGGM Pensioen op deze pagina.

Bent u aangesloten bij de PPI van Rabo PGGM? Plaats dan een reactie en deel uw positieve/negatieve ervaringen met ons en onze bezoekers.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.