Rabo PGGM Pensioen

Rabo PGGM Premiepensioeninstelling is een PPI die in 2012 door Rabobank en PGGM is opgericht. Het hoofdkantoor van deze pensioeninstelling staat in Zeist. Rabo PGGM Premiepensioeninstelling biedt op dit moment slechts één pensioenproduct aan, namelijk Rabo BedrijvenPensioen.

Rabo BedrijvenPensioen

Foto: homepage van de website van Rabo PGGM PPI met alle nodige pensioeninformatie.

Met het Rabo BedrijvenPensioen kunnen werkgevers eenvoudig het inkomen van hun werknemers na de pensioenleeftijd regelen. De pensioenpremie dan van het salaris van de werknemer wordt ingehouden, wordt belegd. De premies worden met laag risico belegd, zodat de kans op winst groot is. Iedere deelnemer belegt in een combinatie van drie pensioenopbouw fondsen van Robeco. Iedere werknemer heeft de keuze uit vijf belegginsprofielen, zodat de deelnemer zelf het beleggingsrisico kan kiezen. Het Rabo BedrijvenPensioen is inclusief nabestaandenpensioen en pensioenopbouw bij arbeidsongeschiktheid.

Afkoop

Bij Rabo PGGM PPI kun je je (opgebouwde) pensioen niet afkopen. Wel kan de pensioeninstelling klein pensioen afkopen. Rabo PGGM zal je informeren als je klein pensioen afgekocht kan worden en voor wat voor bedrag dit dan gebeurt. Vaak valt dit afkoopbedrag erg tegen, dit komt door de hoge administratiekosten die afkopen met zich meebrengt en omdat er een hoog percentage aan belasting betaald moet worden. Soms is het handiger en economischer om je pensioen bij een nieuwe premiepensioeninstelling onder te brengen, dit noemt men waardeoverdracht.

Waardeoverdracht

Opgebouwde aanspraken bij een verzekeraar of pensioenfonds kunnen naar Rabo PGGM PPI worden overgedragen. Vaak is waardeoverdracht handig omdat je hierdoor minder verschillende pensioenpotjes hebtt en dus meer overzicht en inzicht in je pensioen hebt. Fiscaal gezien is het wel verstandig om per geval te bekijken of het je financieel niet te veel kost. Let op, waardeoverdracht moet je aanvragen binnen zes maanden nadat je bij je nieuwe werkgever in dienst bent getreden.

Het pensioen dat je via Rabo PGGM opbouwt, wordt in zijn geheel door de werkgever bepaald. Als werknemer kun je bij Rabo PGGM niet zelf pensioen opbouwen. Als je extra aanvullend pensioen wilt opbouwen, dan zul je dit via een andere pensioeninstelling moeten doen.

Rabobank en PGGM worden samen door klanten beoordeeld met een 7,6. Heb jij je pensioen bij Rabo PGGM PPI opgebouwd? Zou je ons kunnen vertellen wanneer jouw pensioen wordt uitbetaald? Heb je positieve/negatieve ervaringen met deze premiepensioeninstelling? Plaats hieronder een reactie en deel je ervaringen met ons!

1 gedachte over “Rabo PGGM Pensioen”

 1. Nederlands Centrum voor Financiële Informatie

  In 2021 betaalt het Rabobank Pensioenfonds op de volgende data uit:

  – Vrijdag 22 januari
  – Dinsdag 23 februari
  – Dinsdag 23 maart
  – Vrijdag 23 april
  – Vrijdag 21 mei
  – Woensdag 23 juni
  – Vrijdag 23 juli
  – Maandag 23 augustus
  – Donderdag 23 september
  – Vrijdag 22 oktober
  – Dinsdag 23 november
  – Vrijdag 17 december

  Vanwege Kerstmis keert het Rabobank Pensioenfonds in december uit voor het laatste weekend voor Kerst. Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend. Het Rabobank Pensioenfonds is niet aansprakelijk voor schade als gevolg van onvolledige, onjuiste of niet actuele informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.