Pensioenbericht oktober 2018

Dit is het pensioenbericht van oktober en het vijfde pensioenbericht in een reeks van pensioenberichten waarin wij u op de hoogte houden van ontwikkelingen bij specifieke pensioenverzekeraars. Elke maand wordt er dus een ander PPI uitgelicht.

De PPI die deze maand wordt uitgelicht is Cappital Pensioen. Voordat we verder gaan kijken naar Cappital, eerst even een introductie over PPI. PPI staat voor Premie Pensioen Instelling. Het is een pensioenverzekeraar die werkgeverspensioenen beheert. Dat betekent dat een werkgever de pensioenen van zijn werknemers bij een dergelijke instelling kan onderbrengen. Het kan dus zijn dat u bij Cappital Pensioen uw pensioen opbouwt, terwijl een familielid van u bij een ander PPI pensioen opbouwt.

Cappital

Cappital, of eigenlijk Cappital Premiepensioeninstelling B.V., is een initiatief van TKP Pensioen. Cappital is in 2013 opgericht en is een dochteronderneming van Aegon Nederland. Cappital is internationaal actief, waaronder in Canada en Spanje. Tegenwoordig beheert Cappital de pensioenen van ongeveer 70.000 werknemers.

Cappital biedt twee pensioenproducten aan: Cappital pensioenregeling en Nettopensioen. Via de Cappital pensioenregeling bouwen deelnemers via hun werkgever pensioen op door maandelijks pensioenpremie te betalen. Cappital belegd deze premie en wanneer u met pensioen gaat koopt u door middel van de ingelegde premies en het behaalde rendement een pensioenuitkering. Op dit moment kan dus niet bekend hoeveel pensioen u zult hebben als u met pensioen gaat. Dit hangt namelijk af van hoe de beleggingen gedaan worden en hoe hoog het bepaalde rendement is en wordt. Wat interessant is, is dat u als pensioenopbouwende bij Cappital zelf mag bepalen hoe uw premie belegd wordt. Welk soort pensioen u opbouwt, wordt overigens door uw werkgever bepaald. Dit geldt ook voor aanvullend pensioen. Neem voor vragen over dit PPI contact op met uw werkgever of lees meer over Cappital op deze pagina.

Bent u aangesloten bij de PPI van Cappital? Deel dan uw positieve/negatieve ervaringen met ons en onze bezoekers.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.