Beleggingsverzekeringen

Beleggingsverzekeringen zijn complexe financiële producten, en worden door de AFM ook wel als woekerpolis aangeduid, omdat de kosten van een dergelijke verzekering kunnen resulteren in een negatief rendement. Beleggen gaat gepaard met risico’s nemen en beleggingsverzekeringen hebben dus ook een risico. Over het algemeen geldt, hoe groter het risico, des te groter de potentiële opbrengst. Iedereen die zelf geld investeert op de beurs weet dat het maximale risico bij een reguliere belegging in aandelen de inleg plus de administratiekosten is. Veel particulieren komen in aanraking met het complexe product beleggingsverzekering, als hun geld door anderen wordt belegd. In principe is het daarom het beste dat als u vragen heeft, met deze persoon (of instantie) contact op te nemen.

BeleggingsverzekeringenBij beleggingsverzekeringen kan kan het gaan om speculaties met hypotheekbetalingen of pensioeninleg. Het is daarom van belang dat u zich goed laat adviseren als het gaat om het aangaan van een beleggingsverzekering. Bij andere verzekeringen (bijvoorbeeld een reisverzekeringen) is het vaak eenvoudig om te vergelijken en kunt u snel een dergelijke verzekering afsluiten. Doe dit bij een beleggingsverzekering absoluut niet! Neem de tijd, oriënteer uzelf goed en laat uzelf goed voorlichten. Zo komt u minder snel voor nare verassingen te staan en heeft u in de lange termijn meer potentieel profijt met uw verzekeringsproduct.

Hoe zit het nu met de uitbetalingen voor bestaande klanten, erven of schuldeisers van bestaande klanten? Dit verschilt van verzekering tot verzekeringen dus het beste is om contact op te nemen met de verzekerde of de betrokken instantie. Kijk voor meer informatie op de website van de verzekeraar.

Beleggingsverzekeringen

Een beleggingsverzekering is een soort levensverzekering. Bekijk het register van pensioenverzekeraars voor een overzicht van alle soorten levensverzekeringen.

Heeft u een beleggingsverzekering? Wat zijn uw ervaringen? Waar heeft u uw beleggingsverzekering afgesloten en lopen? Beveelt u een dergelijke verzekering aan anderen aan? Plaats een reactie en deel uw positieve en/of negatieve ervaringen met ons en andere lezers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.