Pensioenbericht juli/augustus 2018

Dit is het pensioenbericht van juli en augustus en daarmee het derde pensioenbericht. Dit maandbericht behoort tot een serie pensioenberichten waarin wij u op de hoogte houden van ontwikkelingen bij specifieke pensioenverzekeraars.

De PPI die deze maand wordt uitgelicht is BeFrank. PPI is een afkorting van Premie Pensioen Instelling. Een PPI is een pensioenverzekeraar die werkgeverspensioenen beheert. Hieronder zult u meer informatie vinden over BeFrank en de PPI van BeFrank. Volgende maand zal er een andere PPI worden uitgelicht.

BeFrank

BeFrank, officieel bekend als BeFrank PPI N.V., is misschien wel de modernste pensioenuitvoerder van Nederland. BeFrank is namelijk een geheel online bedrijf. Het bedrijf is in 2010 opgericht en is sinds 2011 een pensioeninstelling. In juli 2018 is de PPI van Nationale-Nederlanden samengegaan met BeFrank. Bestaande klanten van het PPI van Nationale-Nederlanden behouden hun dienstverlening zolang hun regeling loopt. Nieuwe klanten kunnen alleen nog terecht bij BeFrank.

De pensioenregeling die BeFrank aanbiedt is een collectief pensioen waarbij ook andere pensioenproducten kunnen worden afgenomen, waaronder: netto pensioen, nabestaandenpensioen, en arbeidsongeschiktheidspensioen. Elke premieregeling bevat verschillende producten, dus er is geen vaste regeling. BeFrank betaald maandelijks de pensioenen uit, de precieze betaaldata hangt af van het type pensioen. Pensioengerechtigden kunnen in hun online pensioenaccount hun persoonlijke uitbetaaldata vinden. Wilt u meer weten over BeFrank? Kijk dan op deze pagina.

Bouwt u pensioen op bij BeFrank of ontvangt u pensioen van BeFrank? Plaats dan uw positieve/negatieve ervaring in een reactie. Zo helpt u ons en andere bezoekers om een beter beeld te krijgen van deze pensioeninstelling.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.