BeFrank Pensioen

BeFrank PPI N.V. is een moderne, online pensioenuitvoerder. Het bedrijf is in 2010 opgericht en mag zich sinds 2011 een premiepensioeninstelling (PPI) noemen. De pensioenuitvoerder heeft vorig jaar haar 100.000ste deelnemer verwelkomd en het bedrijf wordt dus steeds populairder. Sinds 1 juli 2018 is de PPI van Nationale Nederlanden opgegaan in BeFrank en zo krijgt BeFrank steeds meer klanten.  Daarnaast hebben al ruim 600 bedrijven de pensioenopbouw van hun werknemers bij deze pensioenuitvoerder geregeld. Werkgevers bepalen hoe de pensioenregeling voor hun werknemers eruitziet. Maar, pensioenopbouwenden kunnen binnen de bepaalde pensioenregeling ook zelf een aantal keuzes maken.

Deze pensioenuitvoerder biedt een collectief pensioen op basis van beschikbare premieregelingen, daarnaast kunnen de volgende producten afgenomen worden:

  • Netto pensioen
  • Nabestaandenpensioen
  • Arbeidsongeschiktheidspensioen

Pensioen

Bij BeFrank kan je als pensioenopbouwende kiezen hoe het geld wordt belegd: beleg je het zelf of laat je het beleggen? In principe wordt de betaalde pensioenpremie door de uitvoerder zelf belegd maar als je als werknemer verstand hebt van beleggen, dan kun je de premie ook zelf beleggen. Dit kan wel meer risico met zich meedragen en daarom moet je dit altijd eerst overleggen met de pensioenuitvoerder en de werkgever.

Het basispensioen van deze uitvoerder kan worden uitgebreid als werknemers meer dan een bepaald bedrag per jaar verdienen. Zij hebben dan de mogelijkheid om extra pensioenpremie te betalen en zich aanvullend te verzekeren tegen het risico van overlijden en arbeidsongeschiktheid. Deze opties behoren tot de netto pensioenregelingen, omdat ze van het nettosalaris bekostigd worden.

Impressie web portaal BeFrank met toegang account en informatie.

Pensioen dat bij deze pensioenuitvoerder is opgebouwd, wordt maandelijks uitbetaald. De actuele betaaldata hangt van het type pensioen af. Jouw persoonlijke uitbetaaldata kun je vinden in jouw online pensioenaccount op de website van BeFrank.

Afkoop

Bij BeFrank kun je je pensioen niet afkopen. Alleen als het bij BeFrank opgebouwde pensioen een klein pensioen is, kan het wel. Alle klein pensioenen worden in één keer uitbetaald. Je krijgt dan eenmalig de waarde van het opgebouwde pensioen. Ontvang je liever maandelijks jouw klein pensioen? Dan is dat ook mogelijk. De afkoop is namelijk niet verplicht.

Waardeoverdracht

Als je een pensioenregeling hebt bij je huidige werkgever, dan kun je de waarde van je opgebouwde pensioen bij BeFrank misschien meenemen naar jouw nieuwe pensioenregeling. Dit heet waardeoverdracht. Ook kun je je pensioen dat je bij een andere (vorige) pensioenuitvoerder hebt opgebouwd, meenemen naar BeFrank. Een waardeoverdracht kost helaas tijd, het kan daarom enkele maanden tot een jaar duren voordat de waardeoverdracht compleet is.

Het pensioen dat bij dit bedrijf wordt opgebouwd, wordt via de werkgever opgebouwd en deze moet dus alles omtrent de pensioenregeling regelen. Als werknemer kun je zelf dus geen pensioen opbouwen, maar je kunt wel aan je werkgever vragen of hij hiervoor openstaat. Jouw werkgever kan dan pensioen bij BeFrank laten opbouwen.

Is BeFrank jouw pensioenregelaar? Zijn je ervaringen positief of negatief? Plaats hieronder een reactie en deel jouw ervaringen met ons!

1 gedachte over “BeFrank Pensioen”

  1. Ik heb de laatste jaren van mijn werkzame leven en enkele jaren ziekte/wia, verplicht pensioen opgebouwd bij BeFrank en gekozen voor beleggingsrisico ‘normaal’. Dat heeft er in geresulteerd dat BeFrank alle beheerskosten volgens afspraak netjes van het ingelegde kapitaal heeft ingehouden en voor mij een NEGATIEF resultaat van ruim 14% heeft weten te bereiken. Als mijn werkgever de premies voor mij op een spaarrekening had gezet, waren er geen kosten ingehouden en was er zelfs in de slechte laatste jaren tenminste nog iets van positief rendement geweest.
    Ik kan helaas niet alles meer reproduceren/bewijzen maar was op basis van de gegeven voorlichting ervan overtuigd dat er in elk geval een (minstens klein) positief rendement zou zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.