BeFrank Pensioen

BeFrank PPI N.V. is een moderne, online pensioenuitvoerder. Het bedrijf is in 2010 opgericht en mag zich sinds 2011 een premiepensioeninstelling (PPI) noemen. De pensioenuitvoerder heeft vorig jaar haar 100.000e deelnemer verwelkomt en het bedrijf wordt dus steeds populairder. Sinds 1 juli 2018 is de PPI van Nationale Nederlanden opgegaan in BeFrank en zo krijgt BeFrank steeds meer klanten.  Daarnaast hebben al ruim 600 bedrijven de pensioenopbouw van hun werknemers bij deze pensioenuitvoerder geregeld. Werkgevers bepalen hoe de pensioenregeling voor hun werknemers eruitziet. Maar, pensioenopbouwenden kunnen binnen de bepaalde pensioenregeling ook zelf een aantal keuzes maken.

Deze pensioenuitvoerder biedt een collectief pensioen op basis van beschikbare premieregelingen, daarnaast kunnen de volgende producten afgenomen worden:

  • Netto pensioen
  • Nabestaandenpensioen
  • Arbeidsongeschiktheidspensioen

Pensioen

Bij BeFrank kan je als pensioenopbouwende kiezen hoe het geld wordt belegd: beleg je het zelf of laat je het beleggen? In principe wordt de betaalde pensioenpremie door de uitvoerder zelf belegd maar als u als werknemer verstand heeft van belegen, dan kunt u de premie ook zelf belegen. Dit kan wel meer risico met zich meedragen en daarom dient dit altijd eerst overlegd te worden met de pensioenuitvoerder en de werkgever.

Het basispensioen van deze uitvoerder kan worden uitgebreid als werknemers meer dan een bepaald bedrag per jaar verdienen. Zij hebben dan de mogelijkheid om extra pensioenpremie te betalen en zich aanvullend te verzekeren tegen het risico van overlijden en arbeidsongeschiktheid. Deze opties behoren tot de netto pensioenregelingen, omdat ze  van het nettosalaris bekostigd worden.

Impressie web portaal BeFrank met toegang account en informatie.

Pensioen dat bij deze pensioenuitvoerder is opgebouwd, wordt maandelijks uitbetaald. De actuele betaaldata hangt van het type pensioen af. Uw persoonlijke uitbetaaldata kunt u vinden in uw online pensioenaccount op de website van BeFrank.

Afkoop

Bij BeFrank kunt u uw pensioen niet afkopen. Alleen als het bij BeFrank opgebouwde pensioen een klein pensioen is, dan kan het wel. Alle klein pensioenen worden in één keer uitbetaald. U krijgt dan eenmalig de waarde van het opgebouwde pensioen. Ontvangt u liever maandelijks uw klein pensioen? Dan is dat ook mogelijk. De afkoop is namelijk niet verplicht.

Waardeoverdracht

Als u een pensioenregeling heeft bij uw huidige werkgever, dan kunt u de waarde van uw opgebouwde pensioen bij BeFrank misschien meenemen naar uw nieuwe pensioenregeling. Dit heet waardeoverdracht. Ook kunt u pensioen dat u bij een andere (vorige) pensioenuitvoerder heeft opgebouwd, meenemen naar BeFrank. Een waardeoverdracht kost helaas tijd, het kan daarom enkele maanden tot een jaar duren voordat de waardeoverdracht compleet is.

Het pensioen dat bij dit bedrijf wordt opgebouwd wordt via de werkgever opgebouwd en deze moet dus alles omtrent de pensioenregeling regelen. Als werknemer kunt u zelf dus geen pensioen opbouwen, maar u kunt wel aan uw werkgever vragen of hij hiervoor openstaat. Uw werkgever kan dan pensioen bij BeFrank laten opbouwen.

Is BeFrank uw pensioenregelaar? Zijn uw ervaringen positief of negatief? Plaats hieronder een reactie en deel uw ervaringen met ons!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.