ABN AMRO Pensioen

ABN AMRO is een financiële instelling die in 2010 is ingericht door de Nederlandse Staat. De instelling biedt naast bankrekeningen ook pensioenen aan. Werkgevers kunnen bij ABN AMRO  hun eigen pensioenregeling samenstellen. Zo kunnen werkgevers hun eigen beleggingsmethode kiezen. Naast de basis premieregeling, kunnen werkgevers bij ABN AMRO ook aanvullende verzekeringen afsluiten. Afhankelijk van jouw werkgever, kunnen bij jouw pensioen ook de volgende producten inbegrepen zijn:

 • Nabestaandenpensioen
 • Anw-hiaatverzekering
 • Arbeidsongeschiktheid
 • WIA-excedentverzekering

Stichting i-PensionSolutions heeft besloten haar zelfstandige activiteiten te beëindigen. Hierdoor is Stichting Premiepensioeninstelling Robeco ook komen te vervallen. De uitvoerings- en verzekeringsovereenkomsten van de klanten van beide stichtingen zijn door ABN AMRO Pensioenen overgenomen.

Verzekerd Pensioen

Deze instelling biedt Verzekerd Pensioen aan. Bij Verzekerd Pensioen koopt ABN AMRO met de ingelegde premie direct een pensioenverzekering bij een verzekeraar. Hierdoor is de hoogte van het pensioen gegarandeerd. Als de werknemer met pensioen gaat, keert de verzekeraar het pensioen maandelijks uit. Op het moment dat de werknemer na pensioendatum overlijdt, keert de verzekeraar een nabestaandenpensioen uit. Bij dit soort pensioen is er geen beleggingsrisico, aangezien de ingelegde premie door een externe verzekeraar wordt belegd en niet door de instelling zelf. Feit is wel dat er dus ook geen hoog rendement mogelijk is. Als jij als pensioenopbouwende wel kans wilt hebben op (hoog) rendement, dan is het beter om bij ABN AMRO een ander soort pensioenproduct te kiezen.

Boven: website van ABN AMRO Pensioenen accounttoegang en pensioeninformatie.

Het pensioen dat bij ABN AMRO is opgebouwd, wordt rond de 25e van iedere maand uitbetaald. Als de 25e in het weekend of op een feestdag valt, dan wordt het pensioen eerder overgemaakt. Kijk voor de meest actuele betaaldata in de reacties.

Afkoop

Als jouw pensioen bij ABN AMRO is opgebouwd, krijg je maandelijks je pensioen uitbetaald. Het pensioen dat je opgebouwd hebt, kun je in principe niet afkopen. Er is echter een uitzondering voor kleine pensioenen. Bij het afkopen van je pensioenkapitaal bij ABN AMRO wordt je opgebouwde pensioenkapitaal in één keer uitgekeerd. Vaak hebben werknemers een klein pensioen als ze maar korte tijd bij een werkgever gewerkt hebben. Er zitten wel een paar voorwaarden aan het afkopen, zo moet het opgebouwde pensioen onder de afkoopgrens liggen en moet je al twee jaar geen pensioen meer opbouwen in de desbetreffende pensioenregeling.

Waardeoverdracht

Als je bij een nieuwe werkgever gaat werken, dan kun je het opgebouwde pensioen meenemen naar het pensioenfonds van jouw nieuwe werkgever. Dit meenemen of overstappen wordt ook wel waardeoverdracht genoemd. De werknemer kan er ook voor kiezen om het eerder opgebouwde pensioen bij haar/zijn vorige pensioenfonds of pensioenverzekeraar te laten staan. Verschillende factoren bepalen of het financieel aantrekkelijk is om je opgebouwde pensioen over te dragen of niet. Dit hangt onder andere af van je financiële situatie, leeftijd en premiehoogte. Klein pensioen kan, onder bepaalde voorwaarden, ook overgedragen worden naar de nieuwe pensioenuitvoerder.

Zoals eerder gezegd, je bouwt bij ABN AMRO pensioen op als jouw werkgever dit voor je geregeld heeft. Als particulier kun je zelf geen aanvullend pensioen opbouwen bij deze maatschappij. Als je dit wel wilt, kun je dit met jouw werkgever bespreken.

Klanten beoordelen ABN AMRO met een gemiddelde van 7,2. Bouw jij pensioen op bij ABN AMRO of wordt maandelijks jouw pensioen door ABN AMRO uitbetaald en wil je jouw ervaringen met ons delen? Plaats hieronder een reactie en vertel ons jouw positieve/negatieve ervaringen!

4 gedachten over “ABN AMRO Pensioen”

 1. Nederlands Centrum voor Financiële Informatie

  In 2021 zijn de betaaldata van de ABN AMRO Pensioenen:

  -Maandag 25 januari
  -Donderdag 25 februari
  -Donderdag 25 maart
  -Vrijdag 23 april
  -Dinsdag 25 mei
  -Vrijdag 25 juni
  -Vrijdag 23 juli
  -Woensdag 25 augustus
  -Vrijdag 24 september
  -Maandag 25 oktober
  -Donderdag 25 november
  -Donderdag 23 december

 2. Nederlands Centrum voor Financiële Informatie

  In 2020 zijn de betaaldata van de ABN AMRO Pensioenen:

  -maandag 27 januari
  -dinsdag 25 februari
  -woensdag 25 maart
  -vrijdag 24 april
  -maandag 25 mei
  -donderdag 25 juni
  -vrijdag 24 juli
  -dinsdag 25 augustus
  -vrijdag 25 september
  -maandag 26 oktober
  -woensdag 25 november
  -vrijdag 25 december

 3. In 2019 zijn de betaaldata van de ABN AMRO Pensioenen:

  -vrijdag 25 januari
  -maandag 25 februari
  -maandag 25 maart
  -donderdag 25 april
  -vrijdag 24 mei
  -dinsdag 25 juni
  -donderdag 25 juli
  -vrijdag 23 augustus
  -woensdag 25 september
  -vrijdag 25 oktober
  -maandag 25 november
  -vrijdag 20 december

 4. De betaaldata van de pensioenuitkering voor 2018 zijn:

  Donderdag 25 januari 2018
  Vrijdag 23 februari 2018
  Vrijdag 23 maart 2018
  Woensdag 25 april 2018
  Vrijdag 25 mei 2018
  Maandag 25 juni 2018
  Woensdag 25 juli 2018
  Vrijdag 24 augustus 2018
  Dinsdag 25 september 2018
  Donderdag 25 oktober 2018
  Vrijdag 23 november 2018
  Maandag 24 december 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.