AEGON Pensioen

AEGON PPI B.V. is een van oorsprong Nederlands bedrijf dat is opgericht in 1983. Inmiddels is het bedrijf wereldwijd actief in de meer dan 20 landen. Naast levensverzekeringen en vermogensbeheerproducten, biedt AEGON ook pensioenproducten aan. Het bedrijf heeft verschillende pensioenproducten en daarom eigenlijk voor ieder wat wils. De verschillende producten voor het opbouwen van pensioen zijn:

 • DB Abonnement
 • Pensioenabonnement (PPI)
 • Modulair Pensioen
 • Netto Pensioen
 • DGA Beleggingspensioen

Naast deze producten biedt AEGON ook nog aanvullende pensioendiensten aan, waaronder fiscaal en juridisch advies.

PPI

Het pensioenabonnement, ook wel PPI genoemd, is een moderne pensioenregeling. Elke maand betaald de werknemer een percentage van het salaris als pensioenpremie en de werknemer kiest zelf waarin deze premie belegd wordt. Het PPI-abonnement is een complete regeling inclusief ouderdoms- en nabestaandenpensioen. Ook is het zo dat als de pensioenopbouwende werknemer arbeidsongeschikt raakt, de pensioenopbouw gewoon doorloopt.

Printscreen van de AEGON PPI website met informatie en toegang tot account.

De reguliere betaling van het PPI-pensioen wordt rond de 22e van de maand gedaan. Dit kan dus voor, op of na de 22e zijn. Kijk voor de actuele betaaldata hieronder in de reacties.

Afkoop

Het pensioen dat u bij het Aegon Pensioenabonnement heeft opgebouwd, wordt levenslang uitbetaald. Dit is niet het geval als het opgebouwde pensioen bij AEGON niet zo hoog is. Een pensioen dat onder een bepaald bedrag valt (rond de 450 euro per jaar) wordt een klein pensioen genoemd. Een klein pensioen wordt door dit bedrijf altijd afgekocht, ook als u dit zelf niet wilt. Afkopen betekent dat u 1 uitkering ontvangt in plaats van een maandelijkse betaling. U kunt zelf uw pensioen niet afkopen, als het pensioen een klein pensioen betreft, dan wordt deze door AEGON automatisch afgekocht. Als het een regulier pensioen betreft, dan zult u levenslang elke maand pensioen uitbetaald krijgen.

Waardeoverdracht

Als de pensioenopbouwende van baan wisselt, kan het opgebouwde pensioenkapitaal naar de pensioenuitvoerder van de nieuwe werkgever meegenomen worden. Dit meenemen of overstappen wordt ook wel waardeoverdracht genoemd. De werknemer kan er ook voor kiezen om het eerder opgebouwde pensioen bij haar/zijn vorige pensioenfonds of pensioenverzekeraar te laten staan. Verschillende factoren bepalen of het financieel aantrekkelijk is uw opgebouwde pensioen over te dragen of niet. Dit hangt onder andere af van uw financiële situatie, leeftijd en premiehoogte.

Het pensioen via het PPI-abonnement wordt via de werkgever opgebouwd en de werkgever moet dus regelen om de pensioenregeling bij AEGON PPI uit te laten voeren. U kunt zelf dus geen pensioen opbouwen, maar indien u dit wel wilt kunt u uw werkgever dit voor u laten regelen.

Klanten beoordelen het bedrijf AEGON met een gemiddelde van 6,6. Bouwt u pensioen op bij AEGON of krijgt u maandelijks uw pensioen van AEGON? Wilt u uw ervaring met ons delen? Plaats hieronder een reactie en vertel ons uw positieve/negatieve ervaringen!

2 gedachten over “AEGON Pensioen”

 1. De betaaldata voor 2018 zijn:

  Woensdag 24 januari 2018
  Woensdag 21 februari 2018
  Vrijdag 23 maart 2018
  Vrijdag 20 april 2018
  Donderdag 24 mei 2018
  Vrijdag 22 juni 2018
  Dinsdag 24 juli 2018
  Vrijdag 24 augustus 2018
  Vrijdag 21 september 2018
  Woensdag 24 oktober 2018
  Vrijdag 23 november 2018
  Donderdag 20 december 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.