Cappital Pensioen

Cappital Premiepensioeninstelling B.V. is een initiatief van TKP Pensioen. Het bedrijf is dochteronderneming van Aegon Nederland en is in 2011 opgericht. In 2013 werd de naam TKP PPI  in Cappital PPI verandert. Het hoofdkantoor van van deze pensioeninstelling staat in Groningen. Het fonds is actief in verschillende landen, waaronder Canada, het Verenigd Koninkrijk en Spanje. De instelling beheert de pensioenopbouw van ongeveer 70.000 werknemers. Cappital biedt twee pensioenproducten aan, namelijk:

 • Cappital pensioenregeling
 • Nettopensioen

Cappital pensioenregeling

Impressie web portaal Cappital met account- en pensioeninformatie.

De pensioenregeling van deze PPI is een DC-regeling. DC staat voor defined contribution, oftewel beschikbare premieregeling. Je bouwt via je werkgever pensioen op door maandelijks pensioenpremie te betalen. De premiepensioeninstelling belegt deze premie en wanneer je met pensioen gaat koop je door middel van de ingelegde premies en het behaalde rendement een pensioenuitkering. Dit pensioen ontvang je levenslang. Als werknemer kun je zelf bepalen hoe jouw premie belegd wordt.

Afkoop

Bij veel premiepensioeninstellingen kun je je pensioen niet afkopen. In sommige gevallen kun je wel je klein pensioen afkopen. Een klein pensioen is een pensioen dat onder een bepaald bedrag valt (bijvoorbeeld een pensioen van jaarlijks 500 euro). Omdat het beheren van zo’n klein pensioen aardig wat administratie en personeel kost, hebben pensioenbeheerders graag dat het wordt afgekocht. Je ontvangt dan eenmalig een bepaald bedrag in plaats van een maandelijkse uitkering als je gepensioneerd bent. Omdat er over het bedrag dat je bij afkopen ontvangt ook belasting moet worden betaald, is het vaak voordeliger om of het klein pensioen te laten staan of bij je nieuwe pensioenfonds onder te brengen. Het ergens anders onderbrengen van een pensioen heet waardeoverdracht.

Waardeoverdracht

Als je bij Cappital pensioen opbouwt en je krijgt een andere pensioenbeheerder (omdat je bijvoorbeeld een nieuwe baan hebt) dan kun je het opgebouwde pensioen meenemen naar jouw nieuwe pensioeninstelling. Dit mag en kan maar hoeft dus niet. Als werknemer kun je er ook voor kiezen om je pensioen bij deze instelling te laten staan en daarnaast bij een ander fonds een nieuw pensioen op te bouwen.

Het soort pensioen dat je bij Cappital opbouwt, wordt door je werkgever bepaald. Als je een aanvullend pensioen wilt opbouwen, dan kun je dit tevens bij deze pensioeninstelling doen. Kijk voor deze en meer aanvullende pensioenproducten op de website van Cappital.

Bent jij pensioenopbouwende bij Cappital? Of ontvang je maandelijks je pensioenuitkering van deze pensioenbeheerder? Dan horen wij graag in een reactie hieronder wat jouw ervaringen zijn met deze PPI en wanneer jij je pensioen ontvangt.

3 gedachten over “Cappital Pensioen”

 1. Nederlands Centrum voor Financiële Informatie

  In 2021 betaalt het Cappital PPI op de volgende data uit:

  – Donderdag 21 januari 2021
  – Donderdag 18 februari 2021
  – Dinsdag 23 maart 2021
  – Woensdag 21 april 2021
  – Donderdag 20 mei 2021
  – Dinsdag 22 juni 2021
  – Donderdag 22 juli 2021
  – Maandag 23 augustus 2021
  – Woensdag 22 september 2021
  – Donderdag 21 oktober 2021
  – Maandag 22 november 2021
  – Donderdag 23 december 2021

 2. Bericht van overlijden van FR Maan 3-11-1965, overleden op 11-09-2020
  Pensioen Atos kenmerk 2052458
  Gaarne afhandeling en informatie daarover.

 3. Ik ben al een maand aan het wachten op een correcte overzicht ïn “mijn pensioen overzicht”. Daarover heb ik in januari gebeld. Als ik wil inloggen (DigiD) kom ik bij Aegon Cappital uit. Daar staat niets van mijn huidig pensioen!!
  Ik zou graag mijn huidige pensioen bij Cappital willen bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.