Cappital Pensioen

Cappital Premiepensioeninstelling B.V. is een initiatief van TKP Pensioen. Het bedrijf is dochteronderneming van Aegon Nederland en is in 2011 opgericht. In 2013 werd de naam TKP PPI  in Cappital PPI verandert. Het hoofdkantoor van van deze pensioeninstelling staat in Groningen. Hij is actief in verschillende landen, waaronder Canada, het Verenigd Koninkrijk en Spanje. De instelling beheert de pensioenopbouw van ongeveer 70.000 werknemers. Cappital biedt 2 pensioenproducten aan, namelijk:

  • Cappital pensioenregeling
  • Nettopensioen

Cappital pensioenregeling

Impressie web portaal Cappital met account- en pensioeninformatie.

De pensioenregeling van deze PPI is een DC-regeling. DC staat voor defined contribution, oftewel beschikbare premieregeling. U bouwt via uw werkgever pensioen op door maandelijks pensioenpremie te betalen. De premiepensioeninstelling belegd deze premie en wanneer u met pensioen gaat koopt u door middel van de ingelegde premies en het behaalde rendement een pensioenuitkering. Dit pensioen ontvangt u levenslang. Als werknemer kunt u zelf bepalen hoe uw premie belegd wordt.

Afkoop

Bij veel premiepensioeninstellingen kunt u uw pensioen niet afkopen. In sommige gevallen kunt u wel uw klein pensioen afkopen. Een klein pensioen is een pensioen dat onder een bepaald bedrag valt (bijvoorbeeld een pensioen van jaarlijks 500 euro). Omdat het beheren van zo’n klein pensioen aardig wat administratie en personeel kost, hebben pensioenbeheerders graag dat het wordt afgekocht. U ontvangt dan eenmalig een bepaald bedrag in plaats van een maandelijkse uitkering als u gepensioneerd bent. Omdat er over het bedrag dat u bij afkopen ontvangt ook belasting moet worden betaald, is het vaak voordeliger om of het klein pensioen te laten staan of bij uw nieuwe pensioenfonds onder te brengen. Het ergens anders onderbrengen van een pensioen heet waardeoverdracht.

Waardeoverdracht

Indien u bij Cappital pensioen opbouwt en u krijgt een andere pensioenbeheerder (omdat u bijvoorbeeld een nieuwe baan heeft) dan kunt u het opgebouwde pensioen meenemen naar uw nieuwe pensioeninstelling. Dit mag en kan maar hoeft dus niet. Als werknemer kunt u er ook voor kiezen om uw pensioen bij deze instelling te laten staan en daarnaast bij een ander fonds een nieuw pensioen op te bouwen.

Het soort pensioen dat u bij Cappital opbouwt, wordt door uw werkgever bepaald. Als u een aanvullend pensioen wilt opbouwen, dan kunt u dit tevens bij deze pensioeninstelling doen. Kijk voor deze en meer aanvullende pensioenproducten op de website van Cappital.

Bent u pensioenopbouwende bij Cappital? Of ontvangt u maandelijks uw pensioenuitkering van deze pensioenbeheerder? Dan horen wij graag in een reactie hieronder wat uw ervaringen zijn met deze PPI en wanneer u uw pensioen ontvangt.

Eén gedachte over “Cappital Pensioen”

  1. Ik ben al een maand aan het wachten op een correcte overzicht ïn “mijn pensioen overzicht”. Daarover heb ik in januari gebeld. Als ik wil inloggen (DigiD) kom ik bij Aegon Cappital uit. Daar staat niets van mijn huidig pensioen!!
    Ik zou graag mijn huidige pensioen bij Cappital willen bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.