Uitvaartverzekeringen

In het leven is er maar één zekerheid, en dat is dat er op een dag een einde aan komt. Wanneer dat is dat is voor u en mij lastig te voorspellen, maar verzekeraars gebruiken uitgebreide statistieken om op basis van levensverwachting premies voor de uitvaartverzekering te berekenen en zo kan de prijs bepaald worden per leeftijd.

Op het moment dat iemand komt te overlijden, moet er veel geregeld worden door de nabestaanden, daarom is het handig om te weten hoe en wanneer er wordt uitgekeerd door de uitvaartverzekering die uw dierbare heeft afgesloten. Zo heeft u een zorg minder en weet u precies wat er in uw budget past. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat u toch die extra paar bloemstukken of toch een extra volgauto kan regelen.

Het is van belang om vast te stellen hoe groot het verzekerde bedrag is. Een begrafenis of crematie kan soms wel 10.000 euro kosten, maar dat hangt natuurlijk helemaal af van uw wensen en de financiele ruimte als het moment daar is. Het is daarom niet alleen belangrijk om een uitvaartverzekering te hebben maar ook alle details van de verzekering te kennen. Sommige uitvaartverzekeringen geven namelijk een vrij te besteden bedrag terwijl bij andere verzekeringen het bedrag slechts aan de uitvaart besteed mag worden. Zorg er als verzekerde dus ook voor dat de polis eenvoudig vindbaar en bereikbaar is als uw nabestaanden het te zijner tijd nodig hebben.

Uitvaartverzekeraars

Er zijn tal van uitvaartverzekeraars met allemaal verschillende verzekeringen. De bekendste uitvaartverzekeraars zijn:

uitvaartverzekeringen

  • Algemeen belang
  • Ardanta
  • Dela
  • GUV
  • Monuta
  • Nuvema
  • Yarden

Aangezien uitvaartverzekeringen erg flexibel zijn en er dus veel veranderingen mogelijk zijn, worden hier geen details genoemd. Kijk voor de details van de verzekeringen op de websites van de desbetreffende verzekeraar of neem contact met hun op.

1 gedachte over “Uitvaartverzekeringen”

  1. Ik ben mij ook aan het oriënteren op een uitvaartverzekering. Het lijkt me een prettig idee dat de kosten voor mijn crematie gedekt zijn en ik mijn familie hiermee kan ontlasten. Dan hoeven ze alleen nog de bloemen en de muziek te kiezen en niet meer na te denken over de kosten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.