Towers Watson Pensioen

LifeSight is de PPI van Willis Towers Watson in Nederland en onderdeel van een groeiende Europese pensioenuitvoerder. Stichting Towers Watson PPI is samengegaan met Willis en in 2016 is de PPI van Willis Towers Watson verdergegaan onder de naam LifeSight. Het hoofdkantoor van pensioeninstelling LifeSight staat in Amstelveen. Bij LifeSight wordt pensioen opgebouwd door de betaalde pensioenpremies in één van de volgende drie beleggingsfondsen te beleggen:

 • LifeSight Matching Kort fonds
 • LifeSight Matching Lang fonds
 • LifeSight Rendement fonds

Pensioen opbouwen

Website van LifeSight met accounttoegang en informatie voor werknemers en werkgevers.

Om voldoende pensioen om te bouwen worden, in principe, de ingelegde pensioenpremies door LifeSight zelf belegd. Zij beleggen in een fonds, één van de drie die hierboven staan, dat speciaal door LifeSight ontwikkeld is. Naast de optie ‘slim laten beleggen’ kan er ook gekozen worden voor de beleggingsoptie ‘volledig zelf beleggen’. Via deze beleggingsoptie kan er zelf belegd worden in 17 beleggingsfondsen en kan de beleggingsmix helemaal naar wens bepaald worden.

Hoe deze beleggingsopties precies werken, hangt van de afspraken tussen de werkgever en LifeSight af. Als jij pensioenopbouwende bent, moet je dus contact op te nemen met jouw werkgever als je eventuele vragen hebt.

Afkoop

Bij LifeSight kun je alleen je klein pensioen afkopen. Het afkopen van een klein pensioen kan wel ongewenste of onbedoelde gevolgen hebben, daarom wordt klein pensioen vaak pas afgekocht als de pensioengerichte de AOW-leeftijd heeft bereikt. Pensioenuitvoerders hoeven bij een klein pensioen overigens geen toestemming van de aanspraakgerechtigde te hebben om het pensioen af te kunnen kopen. Als je dit niet wilt, dan kun je bij LifeSight ook overgaan tot waardeoverdracht.

Waardeoverdracht

Als je een nieuwe werkgever krijgt en dus bij een andere instelling pensioen gaat opbouwen, kun je ervoor kiezen om het opgebouwde pensioen naar de nieuwe pensioeninstelling over te dragen. Dit noemt men waardeoverdracht. Dit overdragen kan van en naar LifeSight, afhankelijk of LifeSight je oude of nieuwe pensioenuitvoerder is. In principe kun je ieder opgebouwd pensioen overdragen, dus niet alleen klein pensioen.

Het moederbedrijf van LifeSight, Willis Towers Watson, is door klanten beoordeeld met een 6,8. Ben jij het hiermee eens? Deel jouw positie/negatieve ervaringen met ons door een reactie te plaatsen!

Graag horen wij ook van je wanneer je jouw pensioenuitkering van LifeSight uitbetaald krijgt. Is deze elke maand op tijd of verschilt dat? Plaats een reactie en help zo andere websitebezoekers.

1 gedachte over “Towers Watson Pensioen”

 1. hoi
  ik heb in het verleden een paar jaar bij heinz elst gewerkt van 1998 tot met 2000
  is daar bij u iets van bekent
  mijn pensioen overzicht geeft niks op

  u antwoord hoopvol tegemoet zient
  peter eideveld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.