Brand New Day Pensioen

Brand New Day is een premiepensioeninstelling (PPI) die in 2010 is opgericht. Het heeft als doel om het op te nemen tegen de grote verzekeraars en banken en haar klanten producten met lage kosten aan te bieden. Dat het bedrijf bekend is in de financiële wereld is af te leiden uit het feit dat het moederbedrijf ook eigenaar is van BinckBank. Brand New Day biedt verschillende pensioenproducten aan, zoals:

Collectief pensioen

Het collectief pensioen wordt door je werkgever afgesloten. Werkgevers hebben de keuzes uit vijf bouwstenen waarmee ze de pensioenen voor hun werknemers samenstellen. Zo zijn er naast de standaard module pensioen, ook modules om extra pensioen, nabestaandenpensioen en arbeidsongeschiktheidspensioen op te bouwen. Eigenlijk is het arbeidsongeschiktheidspensioen geen pensioen maar meer een soort van verzekering: als de pensioenopbouwende werknemer arbeidsongeschikt raakt, loopt de pensioenopbouw gewoon door.

Afkoop

Het pensioen dat je via het collectief pensioen van Brand New Day opbouwt, kun je afkopen. Je ontvangt dan een eenmalig bedrag in plaats van een maandelijks pensioen (vanaf het moment dat je met pensioen gaat tot aan je dood). Een klein pensioen kan daarom ook afgekocht worden, dit hoeft echter niet. Vaak is het fiscaal voordeliger om jouw (klein) pensioen niet af te kopen maar bij een ander pensioenfonds onder te brengen. Neem voor meer informatie contact op met je huidige pensioenfonds.

Waardeoverdracht

Als een werknemer van baan wisselt, kan hij/zij het opgebouwde pensioenkapitaal naar Brand New Day meenemen. Dit mag en hoeft dus niet. Als werknemer kun je er ook voor kiezen om zonder waardeoverdracht pensioen bij Brand New Day op te bouwen. Als je hier advies over wilt hebben kun je altijd contact opnemen met je werkgever of jouw pensioenregelaar.

Het soort pensioen dat je via het collectief pensioen bij deze instelling opbouwt, wordt door jouw werkgever bepaald. Als je een aanvullend pensioen wilt opbouwen, dan kun je dit ook bij Brand New Day doen. Kijk op de website van deze pensioenregelaar om te zien welk pensioenproduct het beste bij jou past.

Klanten beoordelen Brand New Day met een gemiddeld een 7. Wordt jouw pensioen bij deze pensioeninstelling opgebouwd? Of krijg jij maandelijks je pensioen van Brand New Day? Op welke data wordt je pensioen uitbetaald? Plaats hieronder een reactie en deel jouw ervaringen met ons!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.