Brand New Day Pensioen

Brand New Day is een premiepensioeninstelling (PPI) dat in 2010 is opgericht. Het heeft als doel om het op te nemen tegen de grote verzekeraars en banken en haar klanten producten met lage kosten aan te bieden. Dat het bedrijf bekend is in de financiële wereld is af te leiden uit het feit dat het moederbedrijf ook eigenaar is van BinckBank. Brand New Day biedt verschillende pensioenproducten aan, zoals:

Collectief pensioen

Het collectief pensioen wordt door uw werkgever afgesloten. Werkgevers hebben de keuzes uit 5 bouwstenen waarmee ze de pensioenen voor hun werknemers samenstellen. Zo is er naast de standaard module pensioen, ook modules om extra pensioen, nabestaandenpensioen en arbeidsongeschiktheidspensioen op te bouwen. Eigenlijk is het arbeidsongeschiktheidspensioen geen pensioen maar meer een soort van verzekering: als de pensioenopbouwende werknemer arbeidsongeschikt raakt, loopt de pensioenopbouw gewoon door.

Afkoop

Het pensioen dat u via het collectief pensioen van Brand New Day opbouwt, kunt u afkopen. U ontvangt dan een eenmalig bedrag in plaats van een maandelijks pensioen (vanaf het moment dat u met pensioen gaat tot aan uw dood). Een klein pensioen kan daarom ook afgekocht worden, dit hoeft echter niet. Vaak is het fiscaal voordeliger om uw (klein) pensioen niet af te kopen maar bij een ander pensioenfonds onder te brengen. Neem voor meer informatie contact op met uw huidige pensioenfonds.

Waardeoverdracht

Als een werknemer van baan wisselt, kan hij/zij het opgebouwde pensioenkapitaal naar Brand New Day meenemen. Dit mag en hoeft dus niet. Als werknemer kunt u er ook voor kiezen om zonder waardeoverdracht pensioen bij Brand New Day op te bouwen. Als u hier advies over wilt hebben kunt u altijd contact opnemen met uw werkgever of uw pensioenregelaar.

Het soort pensioen dat u via het collectief pensioen bij deze instelling opbouwt, wordt door uw werkgever bepaald. Als u een aanvullend pensioen wilt opbouwen, dan kunt u dit ook bij Brand New Day doen. Kijk op de website van deze pensioenregelaar om te zien welk pensioenproduct het beste bij u past.

Klanten beoordelen Brand New Day met een gemiddeld een 7. Wordt uw pensioen bij deze pensioeninstelling opgebouwd? Of krijgt u maandelijks uw pensioen van Brand New Day? Op welke data wordt uw pensioen uitbetaald? Plaats hieronder een reactie en deel uw ervaringen met ons!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.