Allianz

Allianz is een van oorsprong Duitse verzekeringsmaatschappij. Momenteel heeft het bedrijf ruim 140.000 werknemers en is actief in meer dan 70 landen. Het bedrijf is in 1890 opgericht en biedt naast verzekeringen ook vermogensbeheer en pensioenen. Deze pensioenen staan ook wel bekend als pensioenverzekeringen. De Nederlandse tak is in 2003 ontstaan na het samenvoegen van Royal Nederland en Zwolsche Algemeene. Naast ZZP Pensioen biedt de verzekeraar ook verschillende pensioenen voor werknemers, namelijk:

 • Allianz Pensioen
 • Allianz Netto Pensioen
 • Allianz Design Pensioen
 • Allianz Advantage Pensioen

Pensioen

Schermafbeelding van de Allianz website met de werknemerspensioenpagina.

Als jij een pensioen opbouwt bij Allianz, bijvoorbeeld via Allianz Pensioen, dan is altijd ouderdomspensioen, partnerpensioen en premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid meeverzekerd. Het pensioen kan uitgebreid worden met bijvoorbeeld wezenpensioen en aanvullend pensioen. Je kunt samen met jouw werkgever kiezen welk pensioenproduct en welke aanvullende producten het beste bij jou passen en welke je wilt verzekeren. Als je van pensioenproduct wilt wisselen of aanvullende producten af wilt nemen, dan moet je dit via je werkgever regelen.

Aankoop

De pensioenverzekeringen van Allianz zijn het type verzekering waarbij een bedrag beschikbaar komt als de verzekerde met pensioen gaat. Dit bedrag, de koopsom, wordt in gedeeltes als pensioenuitkeringen uitbetaald en men kan kiezen tussen vast pensioen en variabel pensioen. Bij een vast pensioen staat de hoogte van de uitkering vooraf vast. Bij een variabel pensioen wordt er met een deel van je pensioengeld verder belegd. Dit laatste lijkt aantrekkelijk maar omdat je met een deel van de koopsom belegt, is er ook risico. Beleggingen kunnen tegenvallen en dus kan jouw pensioenuitkering lager zijn dan verwacht.

Waardeoverdracht

Bij waardeoverdracht neem je de waarde van je oude pensioen mee naar een nieuwe pensioenuitvoerder. Je kunt je pensioen meenemen naar Allianz, dat betekent dat de waarde van jouw pensioen bij de maatschappij in een nieuwe pensioenregeling wordt gestort. Waardeoverdracht kan gunstig zijn, maar is dit niet altijd. Waardeoverdracht voorkomt versnippering en door het samenvoegen van de pensioenen kun je wellicht een hoger pensioen opbouwen. Maar dit is dus niet altijd het geval; laat je daarom goed adviseren.

Het pensioen dat je bij deze verzekeraar opbouwt, wordt in principe door je werkgever geregeld. Als werknemer kun je ook aanvullend pensioen opbouwen. Je kunt er ook voor kiezen om zelf te zorgen dat je later wat extra geld achter de hand heeft, bijvoorbeeld met een beleggingsverzekering. Klik hier voor meer informatie over deze en andere verzekeringen.

Klanten van deze pensioenverzekeraar hebben nog geen beoordeling gegeven.  Bouw jij bij deze verzekeraar pensioen op? Plaats hieronder dan een reactie en deel jouw positieve/negatieve ervaringen met ons!

1 gedachte over “Allianz”

 1. Nederlands Centrum voor Financiële Informatie

  Je pensioenuitkering wordt maandelijks rond de 23e overgemaakt. Per bank kan er verschil zijn in de datum waarop het pensioen op je rekening staat. Feestdagen kunnen voor vertraging zorgen.
  Het vakantiegeld is al in de maandelijkse pensioenuitkering verrekend.

  – vrijdag 22 januari
  – dinsdag 23 februari
  – dinsdag 23 maart
  – vrijdag 23 april
  – vrijdag 21 mei
  – woensdag 23 juni
  – vrijdag 23 juli
  – maandag 23 augustus
  – donderdag 23 september
  – vrijdag 22 oktober
  – dinsdag 23 november
  – vrijdag 17 december

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.