Allianz

Allianz is een van oorsprong Duitse verzekeringsmaatschappij. Momenteel heeft het bedrijf ruim 140.000 werknemers en is actief in meer dan 70 landen. Het bedrijf is in 1890 opgericht en biedt naast verzekeringen ook vermogensbeheer en pensioenen. Deze pensioenen staan ook wel bekend als pensioenverzekeringen. De Nederlandse tak is in 2003 ontstaan na het samenvoegen van Royal Nederland en Zwolsche Algemeene. Naast ZZP Pensioen biedt de verzekeraar ook verschillende pensioenen voor werknemers, namelijk:

  • Allianz Pensioen
  • Allianz Netto Pensioen
  • Allianz Design Pensioen
  • Allianz Advantage Pensioen

Pensioen

Schermafbeelding van de Allianz website met de werknemerspensioenpagina.

Als u een pensioen opbouwt bij Allianz, bijvoorbeeld via Allianz Pensioen, dan is altijd ouderdomspensioen, partnerpensioen en premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid meeverzekerd. Het pensioen kan uitgebreid worden met bijvoorbeeld wezenpensioen en aanvullend pensioen. U kunt samen met uw werkgever kiezen welk pensioenproduct en welke aanvullende producten het beste bij u passen en welke u wilt verzekeren. Als u van pensioenproduct wilt wisselen of aanvullende producten af wilt nemen, dan dient u dit via uw werkgever te regelen.

Aankoop

De pensioenverzekeringen van Allianz zijn het type verzekering waarbij een bedrag beschikbaar komt als de verzekerde met pensioen gaat. Dit bedrag, de koopsom, wordt in gedeeltes als pensioenuitkeringen uitbetaald en men kan kiezen tussen vast pensioen en variabel pensioen. Bij een vast pensioen staat de hoogte van de uitkering vooraf vast. Bij een variabel pensioen wordt er met een deel van uw pensioengeld verder belegd. Dit laatste lijkt aantrekkelijk maar omdat u met een deel van de koopsom belegd, is er ook risico. Beleggingen kunnen tegen vallen en dus kan uw pensioenuitkering lager zijn dan verwacht.

Waardeoverdracht

Bij waardeoverdracht neemt u de waarde van uw oude pensioen mee naar een nieuwe pensioenuitvoerder. U kunt uw pensioen meenemen naar Allianz, dat betekent dat de waarde van uw pensioen bij de maatschappij in een nieuwe pensioenregeling wordt gestort. Waardeoverdracht kan gunstig zijn, maar is dit niet altijd. Waardeoverdracht voorkomt versnippering en door het samenvoegen van de pensioenen kunt u wellicht een hoger pensioen opbouwen. Maar dit is dus niet altijd het geval; laat u daarom goed adviseren.

Het pensioen dat u bij deze verzekeraar opbouwt, wordt in principe door uw werkgever geregeld. Als werknemer kunt ook aanvullend pensioen opbouwen. U kunt er ook voor kiezen om zelf te zorgen dat u later wat extra geld achter de hand heeft, bijvoorbeeld met een beleggingsverzekering. Klik hier voor meer informatie over deze en andere verzekeringen.

Klanten van deze pensioenverzekeraar hebben nog geen beoordeling gegeven.  Bouwt u bij deze verzekeraar pensioen op? Plaats hieronder dan een reactie en deel uw positieve/negatieve ervaringen met ons!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.