ASR

ASR, voluit ASR Nederland, is een beursgenoteerde Nederlandse verzekeringsgroep. Een deel van de aandelen van deze verzekeringsgroep is in het bezit van de Nederlandse staat. ASR is een verzekeringsgroep, a.s.r., de Amersfoortse, Europeesche Verzekeringen, Ardanta en Ditzo behoren allemaal tot deze groep. De basis van deze verzekeringsgroep ligt in 1720 en nadat de groep in 2008 genationaliseerd is, ging ASR in 2016 terug naar de beurs. Het hoofdkantoor staat in Utrecht. 

Pensioenopbouw

Boven: afbeelding van de pensioenpagina van ASR met informatie over pensioenproducten.

Via uw werkgever kunt u bij ASR aanvullend pensioen opbouwen. De verzekeraar biedt op dit moment 3 soorten pensioenregelingen aan:

  • uitkeringsovereenkomst
  • kapitaalovereenkomst
  • premieovereenkomst of beschikbare premieregeling

Als u pensioen opbouwt in een uitkeringsovereenkomst, dan weet u vooraf hoe hoog uw pensioenuitkering zal zijn. De uitkering is namelijk gegarandeerd. Eindloon- en middelloonregelingen zijn voorbeelden van uitkeringsovereenkomsten. In een middelloonregeling is het pensioen onder andere gebaseerd op het gemiddeld verdiende salaris. In een eindloonregeling is het pensioen onder andere gebaseerd op het laatst verdiende salaris: het eindloon.

Bij een kapitaalovereenkomst weet u vooraf hoe hoog het pensioenkapitaal zal zijn. Met het pensioenkapitaal moet er op de pensioendatum een levenslang pensioen aangekocht worden. Hoe hoog dit aan te kopen pensioen is, is vooraf niet bekend. Dit komt omdat de hoogte bepaald wordt door de hoogte van het opgebouwde pensioenkapitaal, de aankooptarieven en de geldende rente.  

Bij een premieovereenkomst of beschikbare premieregeling garandeert de werkgever de jaarlijkse pensioenpremie. Met deze beschikbare premie wordt er pensioenkapitaal opgebouwd. Net als bij een kapitaalovereenkomst, moet er bij een premieovereenkomst met het opgebouwde pensioenkapitaal op de pensioendatum een levenslang pensioen aangekocht worden. 

Waardeoverdracht

Gaat u ergens anders werken? Dan gaat u zeer waarschijnlijk bij uw nieuwe werkgever pensioen opbouwen. U kunt dan kiezen of u uw pensioen bij uw oude pensioenbeheerder laat staan of dat u uw opgebouwde pensioen meeneemt naar u nieuwe pensioenbeheerder.  Dit meenemen heet waardeoverdracht. Het is niet altijd een goed idee om aan waardeoverdracht te doen, het is daarom belangrijk om u goed te laten informeren.

Aanvullend pensioen

ASR bood in het verleden verschillende aanvullende pensioenproducten aan. Deze zijn op dit moment niet meer af te sluiten. Dit gaat over de volgende producten:

  • Lijfrente spaarrekening
  • Extra pensioenuitkering
  • Direct ingaande lijfrente
  • Uitgestelde garantie lijfrente
  • Extra pensioen beleggen

Naast het pensioen dat u bij opbouwt, krijgt u als u de pensioenleeftijd bereikt AOW. Het kan voorkomen dat u denkt dat AOW en het aanvullend pensioen onvoldoende zal zijn. U kunt zelf geld sparen, wat u later kunt gebruiken om in uw levensonderhoud te voorzien. Ook kunt u ervoor kiezen om een of meerdere verzekeringen af te sluiten, zoals een lijfrenteverzekering. Op deze pagina kunt u meer informatie vinden over lijfrenteverzekeringen. 

Bouwt u pensioen op bij ASR? Of ontvangt u een pensioenuitkering van deze verzekeraar? Dan horen wij graag uw positieve/negatieve ervaringen in een reactie hieronder.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.