De Goudse

De Goudse, of eigenlijk de Goudse Verzekeringen, is een Nederlandse verzekeringsmaatschappij. Het bedrijf is in 1924 opgericht in Gouda en richt zich vooral op mkb ondernemers. In 2001 fuseerde het met Tiel Utrecht Verzekeringen. De Goudse biedt naast verzekeringen ook pensioenen aan. Het bedrijf De Zeeuwse Verzekeringen is een dochtermaatschappij van de Goudse. De maatschappij biedt veel verschillende pensioenproducten aan, namelijk:

  • Anw-pensioen
  • WGA-gatverzekering
  • WIA-aanvullingsverzekering boven loongrens
  • WIA-aanvullingsverzekering onder de WIA-loongrens
  • WIA-aanvullingsverzekering onder 35%
  • FlexxPensioen-beleggen
  • FlessPensioen-gegarandeerd kapitaal

Aankoop

Afbeelding: pensioenpagina van de Goudse met pensioeninformatie voor werkgevers- en nemers.

Als u pensioen opbouwt bij een verzekeringsmaatschappij, dan is dit eigenlijk een pensioenverzekering. Als u de pensioenleeftijd bereikt, dan komt het kapitaal dat u in de verzekering op heeft gebouwd, vrij. Dit beschikbare kapitaal kunt u niet direct opnemen, u moet hiermee namelijk een uitkering aankopen. In principe is dat een levenslange uitkering die u aankoopt voor u en/of uw partner. Bij de Goudse kunt u zowel een pensioenverzekering afsluiten als een uitkering aankopen. U kunt er ook voor kiezen om met het beschikbare kapitaal bij een andere maatschappij een pensioenuitkering aan te kopen.

Pensioen

Geen van de pensioenen is zeker. Dit betekent dat de hoogte van het pensioen dat u via uw pensioenverzekering opbouwt, niet van te voren vast staat. Pas op de pensioendatum heeft u zekerheid over de hoogte. De pensioenuitkering is namelijk afhankelijk van de hoogte van uw beschikbare premie en het tarief dat verzekeraars hanteren bij de aankoop van uw pensioen. De hoogte van het te bereiken bedrag staat vaak wel vast.

Waardeoverdracht

Wanneer u van werkgever veranderd, of als u dit wilt, dan kunt u gebruik maken van waardeoverdracht. Dat betekent dat u het geld voor uw pensioen overdraagt naar een nieuwe pensioenregeling. Dit overdragen is niet verplicht, en soms kan het zelfs fiscaal erg onverstandig zijn. Het is belangrijk om goed te kijken welke pensioenregeling u precies heeft en of uw pensioen geïndexeerd wordt. Neem bij vragen contact op met uw pensioenbeheerder, uw werkgever of uw financieel adviseur.

Het pensioen dat u bij de Goudse opbouwt, wordt door uw werkgever bepaald. Als werknemer kunt kiezen om zelf  aanvullend pensioen opbouwen. Dit is verstandig als u denkt dat u later extra geld nodig heeft. Extra pensioen opbouwen kunt u doen door bijvoorbeeld te sparen of door bepaalde verzekeringen af te sluiten. Ook kunt u kiezen voor een uitvaartverzekering, zo hoeft u zelf geen geld  apart te zetten voor uw toekomstige uitvaart. Klik hier voor meer informatie over deze verzekeringen.

Klanten van deze pensioenverzekeraar hebben nog geen beoordeling gegeven.  Bouwt u bij deze verzekeraar pensioen op? Plaats hieronder dan een reactie en deel uw positieve/negatieve ervaringen met ons!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.