De Goudse

De Goudse, of eigenlijk de Goudse Verzekeringen, is een Nederlandse verzekeringsmaatschappij. Het bedrijf is in 1924 opgericht in Gouda en richt zich vooral op MKB-ondernemers. In 2001 fuseerde het met Tiel Utrecht Verzekeringen. De Goudse biedt naast verzekeringen ook pensioenen aan. Het bedrijf De Zeeuwse Verzekeringen is een dochtermaatschappij van de Goudse. De maatschappij biedt veel verschillende pensioenproducten aan, namelijk:

  • Anw-pensioen
  • WGA-gatverzekering
  • WIA-aanvullingsverzekering boven loongrens
  • WIA-aanvullingsverzekering onder de WIA-loongrens
  • WIA-aanvullingsverzekering onder 35%
  • FlexxPensioen-beleggen
  • FlessPensioen-gegarandeerd kapitaal

Aankoop

Afbeelding: pensioenpagina van de Goudse met pensioeninformatie voor werkgevers- en nemers.

Als je pensioen opbouwt bij een verzekeringsmaatschappij, dan is dit eigenlijk een pensioenverzekering. Als je de pensioenleeftijd bereikt, dan komt het kapitaal dat je in de verzekering hebt opgebouwd, vrij. Dit beschikbare kapitaal kun je niet direct opnemen, je moet hiermee namelijk een uitkering aankopen. In principe is dat een levenslange uitkering die je aankoopt voor jou en/of je partner. Bij de Goudse kun je zowel een pensioenverzekering afsluiten als een uitkering aankopen. Je kunt er ook voor kiezen om met het beschikbare kapitaal bij een andere maatschappij een pensioenuitkering aan te kopen.

Pensioen

Geen van de pensioenen is zeker. Dit betekent dat de hoogte van het pensioen dat je via je pensioenverzekering opbouwt, niet van te voren vast staat. Pas op de pensioendatum heb je zekerheid over de hoogte. De pensioenuitkering is namelijk afhankelijk van de hoogte van jouw beschikbare premie en het tarief dat verzekeraars hanteren bij de aankoop van je pensioen. De hoogte van het te bereiken bedrag staat vaak wel vast.

Waardeoverdracht

Als je van werkgever verandert, of als je dit in de toekomst wilt, dan kun je gebruikmaken van waardeoverdracht. Dat betekent dat je het geld voor je pensioen overdraagt naar een nieuwe pensioenregeling. Dit overdragen is niet verplicht, en soms kan het zelfs fiscaal erg onverstandig zijn. Het is belangrijk om goed te kijken welke pensioenregeling je precies hebt en of jouw pensioen geïndexeerd wordt. Neem bij vragen contact op met je pensioenbeheerder, je werkgever of je financieel adviseur.

Het pensioen dat je bij de Goudse opbouwt, wordt door jouw werkgever bepaald. Als werknemer kun je kiezen om zelf  aanvullend pensioen op te bouwen. Dit is verstandig als je denkt dat je later extra geld nodig hebt. Extra pensioen opbouwen kun je doen door bijvoorbeeld te sparen of door bepaalde verzekeringen af te sluiten. Ook kun je kiezen voor een uitvaartverzekering, zo hoef je zelf geen geld apart te zetten voor je toekomstige uitvaart. Klik hier voor meer informatie over deze verzekeringen.

Klanten van deze pensioenverzekeraar hebben nog geen beoordeling gegeven.  Bouw jij bij deze verzekeraar pensioen op? Plaats hieronder dan een reactie en deel jouw positieve/negatieve ervaringen met ons!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.