Delta Lloyd

Delta Lloyd is sinds 2017 onderdeel geworden van NN Group. Hiervoor was het bedrijf zelfstandig, en had het de naam Delta Lloyd N.V.. Deze groep bood niet alleen verzekeringen aan maar deed ook aan vermogens- en vastgoedbeheer. De voorloper van Delta Lloyd werd opgericht en 1807 en fuseerde over de jaren waardoor het een maatschappij werd die momenteel meer dan 8% van de Nederlandse verzekeringsmarkt in handen heeft. De maatschappij biedt de volgende pensioenen aan:

  • Persoonlijk Pensioen Plan
  • Garant Pensioen Plan
  • Balans Pensioen Plan
  • Continu Pensioen Plan

Aankoop

Boven: afbeelding van de pensioenpagina van Delta Lloyd met informatie over producten.

Omdat Delta Lloyd en Nationale-Nederlanden samen zijn gegaan als één bedrijf onder de naam Nationale-Nederlanden, bieden zij sinds 2018 samen de Persoonlijke Pensioenuitkering aan. Dit pensioenproduct is handig als u op de pensioendatum met uw pensioengeld een uitkering aan moet kopen. Dit product kan helemaal aan uw wensen en omstandigheden worden aangepast. U kunt dit product dus alleen afsluiten als u een uitkering moet aankopen. Het maakt hierbij niet uit of u ergens anders pensioengeld heeft opgebouwd. Dus ook als u niet bij Delta Lloyd een pensioenverzekering heeft afgesloten kunt u hier alsnog een pensioenuitkering afsluiten.

Pensioen

Geen van de pensioenen is zeker. Dit betekent dat de hoogte van het pensioen dat u via uw pensioenverzekering opbouwt, niet van te voren vast staat. Dit komt omdat het ingelegde vermogen geïnvesteerd wordt en het rendement van verschillende factoren afhankelijk is.  Pas op de pensioendatum heeft u zekerheid over de hoogte. De pensioenuitkering is namelijk afhankelijk van de hoogte van uw beschikbare premie en het tarief dat verzekeraars hanteren bij de aankoop van uw pensioen. De hoogte van het te bereiken bedrag staat vaak wel vast.

Waardeoverdracht

Wanneer u van werkgever veranderd of als u bij een andere maatschappij verder pensioen op wilt bouwen, dan kunt u gebruik maken van waardeoverdracht. Waardeoverdracht betekent dat u het geld voor uw pensioen overdraagt naar een nieuwe pensioenregeling. Dit overdragen is niet verplicht maar soms kan het verstandig zijn om dit te doen. Let op, soms kan overdragen fiscaal gezien ook erg onverstandig zijn. Het is belangrijk om goed te kijken welke pensioenregeling u precies heeft en of uw pensioen geïndexeerd wordt bijvoorbeeld. Neem bij vragen contact op met uw pensioenbeheerder, uw werkgever of uw financieel adviseur.

Als u verwacht om later meer geld nodig te hebben dan het pensioen dat u nu opbouwt, dan kunt u ervoor kiezen om zelf  aanvullend pensioen op te bouwen. Dit is verstandig als u denkt dat u later extra geld nodig heeft. Extra pensioen opbouwen kunt u doen door bijvoorbeeld te sparen of door bepaalde verzekeringen af te sluiten. Ook kunt u kiezen voor een beleggingsverzekering. Klik hier voor meer informatie over beleggingsverzekeringen en andere verzekeringen.

Klanten van Delta Lloyd hebben nog geen beoordelingen achtergelaten.  Bouwt u bij deze maatschappij pensioen op? Plaats hieronder dan een reactie en deel uw positieve/negatieve ervaringen met ons!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.