Delta Lloyd

Delta Lloyd is sinds 2017 onderdeel geworden van NN-Group. Hiervoor was het bedrijf zelfstandig, en had het de naam Delta Lloyd N.V.. Deze groep bood niet alleen verzekeringen aan maar deed ook aan vermogens- en vastgoedbeheer. De voorloper van Delta Lloyd werd opgericht en 1807 en fuseerde over de jaren waardoor het een maatschappij werd, die momenteel meer dan 8% van de Nederlandse verzekeringsmarkt in handen heeft. De maatschappij biedt de volgende pensioenen aan:

 • Persoonlijk Pensioen Plan
 • Garant Pensioen Plan
 • Balans Pensioen Plan
 • Continu Pensioen Plan

Aankoop

Boven: afbeelding van de pensioenpagina van Delta Lloyd met informatie over producten.

Omdat Delta Lloyd en Nationale-Nederlanden samen zijn gegaan als één bedrijf onder de naam Nationale-Nederlanden, bieden zij sinds 2018 samen de Persoonlijke Pensioenuitkering aan. Dit pensioenproduct is handig als je op de pensioendatum met je pensioengeld een uitkering aan moet kopen. Dit product kan helemaal aan jouw wensen en omstandigheden worden aangepast. Je kunt dit product dus alleen afsluiten als je een uitkering moet aankopen. Het maakt hierbij niet uit of je ergens anders pensioengeld hebt opgebouwd. Dus ook als je geen pensioenverzekering bij Delta Lloyd hebt afgesloten, kun je hier alsnog een pensioenuitkering afsluiten.

Pensioen

Geen van de pensioenen is zeker. Dit betekent dat de hoogte van het pensioen dat je via jouw pensioenverzekering opbouwt, niet van te voren vaststaat. Dit komt omdat het ingelegde vermogen geïnvesteerd wordt en het rendement van verschillende factoren afhankelijk is.  Pas op de pensioendatum heb je zekerheid over de hoogte. De pensioenuitkering is namelijk afhankelijk van de hoogte van je beschikbare premie en het tarief dat verzekeraars hanteren bij de aankoop van jouw pensioen. De hoogte van het te bereiken bedrag staat vaak wel vast.

Waardeoverdracht

Wanneer je van werkgever verandert of als je bij een andere maatschappij verder pensioen wilt opbouwen, dan kun je gebruikmaken van waardeoverdracht. Waardeoverdracht betekent dat je het geld voor jouw pensioen overdraagt naar een nieuwe pensioenregeling. Dit overdragen is niet verplicht maar soms kan het verstandig zijn om dit te doen. Let op, soms kan overdragen fiscaal gezien ook erg onverstandig zijn. Het is belangrijk om goed te kijken welke pensioenregeling je precies hebt en of jouw pensioen geïndexeerd wordt bijvoorbeeld. Neem bij vragen contact op met je pensioenbeheerder, werkgever of financieel adviseur.

Als je verwacht later meer geld nodig te hebben dan het pensioen dat je nu opbouwt, dan kun je ervoor kiezen om zelf  aanvullend pensioen op te bouwen. Dit is verstandig als je denkt dat je later extra geld nodig hebt. Extra pensioen opbouwen kun je doen door bijvoorbeeld te sparen of door bepaalde verzekeringen af te sluiten. Ook kun je kiezen voor een beleggingsverzekering. Klik hier voor meer informatie over beleggingsverzekeringen en andere verzekeringen.

Klanten van Delta Lloyd hebben nog geen beoordelingen achtergelaten.  Bouw jij bij deze maatschappij pensioen op? Plaats hieronder dan een reactie en deel jouw positieve/negatieve ervaringen met ons!

1 gedachte over “Delta Lloyd”

 1. Nederlands Centrum voor Financiële Informatie

  In 2021 betaalt het Delta Lloyd Pensioenfonds op de volgende data uit:

  – Vrijdag 22 januari 2021
  – Dinsdag 23 februari 2021
  – Dinsdag 23 maart 2021
  – Vrijdag 23 april 2021
  – Vrijdag 21 mei 2021
  – Woensdag 23 juni 2021
  – Vrijdag 23 juli 2021
  – Maandag 23 augustus 2021
  – Donderdag 23 september 2021
  – Vrijdag 22 oktober 2021
  – Dinsdag 23 november 2021
  – Maandag 20 december 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.