ING

ING, of eigenlijk ING Bank, is een Nederlandse bank en onderdeel van ING Groep. Deze groep is internationaal actief en levert verschillende diensten, zoals bankieren, beleggen, pensioenen en hypotheken. Op dit moment biedt de bank slechts één pensioenproduct aan: pensioensparen. Pensioensparen gebeurt met de Pensioenspaarrekening van ING waarmee u extra inkomen voor later kunt sparen. Deze Pensioenspaarrekening is een lijfrentespaarrekening. Hiermee spaart u voor een periodieke lijfrente-uitkering. Een dergelijke lijfrentespaarrekening voor pensioen staat beter bekend als een bankspaarrekening voor pensioen.

Pensioensparen

Met pensioensparen spaart u voor uw pensioen. Dit sparen gebeurd niet op een gewoon rekening maar op een geblokkeerde spaarrekening. Dat betekent dat het bedrag niet opneembaar is voor een ander doel dan pensioenaanvulling. Dit betekent ook dat een inleg niet ongedaan kan worden. Het is daarom belangrijk om goed geadviseerd te worden voordat u dit product afsluit. Momenteel is het zo dat als u een pensioentekort heeft, u met belastingvoordeel kunt sparen.

Pensioenfondsen

Naast pensioensparen heeft de bank, samen met NN Group, verschillende pensioenfondsen. Momenteel zijn er 3 pensioenfondsen, voor medewerkers en ex-medewerkers van ING en NN Group. Deze pensioenfondsen zijn:

  • Stichting Pensioenfonds ING
  • ING CDC Pensioenfonds
  • NN CDC Pensioenfonds

Het grote verschil tussen deze pensioenfondsen is dat de eerstgenoemde voor pensioenopbouw tot 2014 is. De laatste twee zijn voor pensioenopbouw vanaf 2014.

Boven: afbeelding van de pensioenpagina van ING met informatie over pensioenen.

Het pensioensparen wordt door uzelf afgesloten om extra pensioen te sparen. Dit is dus geen ‘gewone’ pensioenopbouw en gebeurt buiten uw werkgever om. U kunt dit doen als u verwacht dat u meer inkomen nodig heeft dan dat u zal ontvangen van AOW en aanvullend pensioen. U kunt er ook voor kiezen om zelf extra pensioen op te bouwen, dit kan door op een gewone spaarrekening periodiek geld te sparen. Ook kunt u bijvoorbeeld een kapitaalverzekering af te sluiten. Meer informatie over een dergelijke verzekering kunt u hier vinden.

Bouwt u pensioen op bij een van de drie pensioenfondsen? Of heeft u een Pensioenspaarrekening bij deze bank? Dan lezen we hieronder in de reacties graag uw positieve of negatieve ervaringen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.