ING

ING, of eigenlijk ING Bank, is een Nederlandse bank en onderdeel van ING Groep. Deze groep is internationaal actief en levert verschillende diensten, zoals bankieren, beleggen, pensioenen en hypotheken. Op dit moment biedt de bank slechts één pensioenproduct aan: pensioensparen. Pensioensparen gebeurt met de Pensioenspaarrekening van ING waarmee je extra inkomen voor later kunt sparen. Deze Pensioenspaarrekening is een lijfrentespaarrekening. Hiermee spaar je voor een periodieke lijfrente-uitkering. Een dergelijke lijfrentespaarrekening voor pensioen staat beter bekend als een bankspaarrekening voor pensioen.

Pensioensparen

Met pensioensparen spaar je voor je pensioen. Dit sparen gebeurt niet op een gewoon rekening maar op een geblokkeerde spaarrekening. Dat betekent dat het bedrag niet opneembaar is voor een ander doel dan pensioenaanvulling. Dit betekent ook dat een inleg niet ongedaan kan worden. Het is daarom belangrijk om goed geadviseerd te worden voordat je dit product afsluit. Momenteel is het zo dat als je een pensioentekort hebt, je met belastingvoordeel kunt sparen.

Pensioenfondsen

Naast pensioensparen heeft de bank, samen met NN Group, verschillende pensioenfondsen. Momenteel zijn er drie pensioenfondsen, voor medewerkers en ex-medewerkers van ING en NN Group. Deze pensioenfondsen zijn:

  • Stichting Pensioenfonds ING
  • ING CDC Pensioenfonds
  • NN CDC Pensioenfonds

Het grote verschil tussen deze pensioenfondsen is dat de eerstgenoemde voor pensioenopbouw tot 2014 is. De laatste twee zijn voor pensioenopbouw vanaf 2014.

Boven: afbeelding van de pensioenpagina van ING met informatie over pensioenen.

Het pensioensparen wordt door jezelf afgesloten om extra pensioen te sparen. Dit is dus geen ‘gewone’ pensioenopbouw en gebeurt buiten de werkgever om. Je kunt dit doen als je verwacht dat je meer inkomen nodig heeft dan dat je zult ontvangen van AOW en aanvullend pensioen. Je kunt er ook voor kiezen om zelf extra pensioen op te bouwen, dit kan door op een gewone spaarrekening periodiek geld te sparen. Ook kun je bijvoorbeeld een kapitaalverzekering afsluiten. Meer informatie over een dergelijke verzekering kun je hier vinden.

Bouw jij pensioen op bij een van de drie pensioenfondsen? Of heb je een Pensioenspaarrekening bij deze bank? Dan lezen we hieronder in de reacties graag jouw positieve of negatieve ervaringen!

1 gedachte over “ING”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.