Interpolis

Interpolis is een handelsnaam van Achmea. Het is een grote verzekeraar en biedt naast financiële vergoedingen ook vergoedingen in natura. Deze verzekeraar is ontstaan in 1969 uit een fusie van levensverzekeringsmaatschappij BTL en vier onderlinge schadeverzekeringsmaatschappijen ABTB, LLTB, LTB en NCB. In 2005 fuseerde Interpolis met Achmea. Hierdoor behoort Interpolis nu tot de grootste verzekeringsgroep van Nederland. Momenteel biedt Interpolis de volgende pensioenproducten aan:

  • OpbrengstZeker Pensioen
  • InlegGericht Pensioen
  • Solidair Pensioen

Pensioenopbouw

Screenshot van de webpagina van Interpolis met pensioeninformatie, veelgestelde vragen, pensioenproducten en inlogknop.

Eén van de pensioenproducten die Interpolis aanbiedt is InlegGericht Pensioen. Dit pensioenproduct is een premieovereenkomst. Dat betekent dat er pensioen opgebouwd wordt en dat er wel vaststaat hoeveel pensioenpremie er betaald wordt, maar niet vaststaat hoeveel pensioen je(in de toekomst) krijgt. Je weet pas hoeveel pensioen je krijgt als je met pensioen gaat. 

Interpolis belegt jouw ingelegde pensioengelden. Dit doen zij met vier verschillende lifecycli (Voorzichtig, Gemiddeld, Ambitieus, Dynamisch) die uit negen verschillende beleggingsfondsen bestaan. De betaalde premies samen met het rendement vormen jouw uiteindelijke pensioenkapitaal. Met dit kapitaal moet je, als je met pensioen gaat, een pensioen aankopen. 

Afkoop

Bij veel premiepensioeninstellingen kun je je pensioen niet afkopen. In sommige gevallen kun je wel je klein pensioen afkopen. Een klein pensioen is een pensioen dat onder een bepaald bedrag valt. Omdat het beheren van zo’n klein pensioen aardig wat administratie en personeel kost, hebben pensioenbeheerders graag dat het wordt afgekocht. Je ontvangt dan eenmalig een bepaald bedrag in plaats van een maandelijkse uitkering als je gepensioneerd bent. Bij Interpolis is afkoop in het begin niet van toepassing, dit is het pas als je een pensioen moet aankopen met je opgebouwde pensioenkapitaal. 

Vast pensioen

Twee van de drie pensioenproducten van Interpolis hebben betrekking op pensioenuitkeringen. Deze producten, OpbrengstZeker Pensioen en Solidair Pensioen, zijn uitkeringsovereenkomsten. Bij deze producten staat het vast hoeveel pensioen je ontvangt. De hoogte van het pensioen is berekend op basis van de hoogte van je salaris en het aantal jaren dat je pensioen opbouwt. Dat betekent dat het pensioenbedrag dat nu bekend is, het bedrag is dat je krijgt als er niets in jouw situatie wijzigt. Ga je bijvoorbeeld minder of meer verdienen, dan wijzigt het eindbedrag ook. 

Het kan zijn dat, ondanks dat je nu pensioen opbouwt, je toch verwacht dat dit niet voldoende  zal zijn. Je kunt dan zelf meer pensioen opbouwen, door bijvoorbeeld maandelijks geld apart te zetten op een spaarrekening of door bepaalde verzekeringen af te sluiten. Een voorbeeld van een dergelijke verzekering is een kapitaalverzekering. Kijk voor meer informatie hierover op deze pagina. 

Ben jij pensioenopbouwende bij Interpolis? Of ontvang je maandelijks jouw pensioenuitkering van deze maatschappij? Dan horen wij graag in een reactie hieronder wat jouw ervaringen zijn en op welke data jij je pensioen ontvangt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.