Interpolis

Interpolis is een handelsnaam van Achmea. Het is een grote verzekeraar en biedt naast financiële vergoedingen ook vergoedingen in natura. Deze verzekeraar is ontstaan in 1969 uit een fusie van levensverzekeringsmaatschappij BTL en vier onderlinge schadeverzekeringsmaatschappijen ABTB, LLTB, LTB en NCB. In 2005 fuseerde Interpolis met Achmea. Hierdoor behoort Interpolis nu tot de grootste verzekeringsgroep van Nederland. Momenteel biedt Interpolis de volgende pensioenproducten aan:

  • OpbrengstZeker Pensioen
  • InlegGericht Pensioen
  • Solidair Pensioen

Pensioenopbouw

Screenshot van de webpagina van Interpolis met pensioeninformatie, veelgestelde vragen, pensioenproducten en inlogknop.

Eén van de pensioenproducten die Interpolis aanbiedt is InlegGericht Pensioen. Dit pensioenproduct is een premieovereenkomst. Dat betekent dat er pensioen opgebouwd wordt en dat er wel vaststaat hoeveel pensioenpremie er betaald wordt, maar niet vaststaat hoeveel pensioen u (in de toekomst) krijgt. U weet pas hoeveel pensioen u krijgt als u met pensioen gaat. 

Interpolis belegt uw ingelegde pensioengelden. Dit doen zij met 4 verschillende lifecycli (Voorzichtig, Gemiddeld, Ambitieus, Dynamisch) die uit 9 verschillende beleggingsfondsen bestaan. De betaalde premies samen met het rendement vormt uw uiteindelijke pensioenkapitaal. Met dit kapitaal dient u als u met pensioen gaat een pensioen aan te kopen. 

Afkoop

Bij veel premiepensioeninstellingen kunt u uw pensioen niet afkopen. In sommige gevallen kunt u wel uw klein pensioen afkopen. Een klein pensioen is een pensioen dat onder een bepaald bedrag valt. Omdat het beheren van zo’n klein pensioen aardig wat administratie en personeel kost, hebben pensioenbeheerders graag dat het wordt afgekocht. U ontvangt dan eenmalig een bepaald bedrag in plaats van een maandelijkse uitkering als u gepensioneerd bent. Bij Interpolis is afkoop in het begin niet van toepassing, dit is het pas als u een pensioen moet aankopen met uw opgebouwde pensioenkapitaal. 

Vast pensioen

Twee van de drie pensioenproducten van Interpolis hebben betrekking op pensioenuitkeringen. Deze producten, OpbrengstZeker Pensioen en Solidair Pensioen, zijn uitkeringsovereenkomsten. Bij deze producten staat het vast hoeveel pensioen u ontvangt. De hoogte van het pensioen is berekend op basis van de hoogte van uw salaris en het aantal jaren dat u pensioen opbouwt. Dat betekent dat het pensioenbedrag dat nu bekend is, het bedrag is dat u krijgt als er niets in uw situatie wijzigt. Gaat u bijvoorbeeld minder of meer verdienen, dan wijzigt het eindbedrag ook. 

Het kan zijn dat, ondanks dat u nu pensioen opbouwt, u toch verwacht dat dit niet voldoende voor u zal zijn. U kant dan zelf meer pensioen opbouwen, door bijvoorbeeld maandelijks geld apart te zetten op een spaarrekening of door bepaalde verzekeringen af te sluiten. Een voorbeeld van een dergelijke verzekeringen is een kapitaalverzekeringen. Kijk voor meer informatie hierover op deze pagina. 

Bent u pensioenopbouwende bij Interpolis? Of ontvangt u maandelijks uw pensioenuitkering van deze maatschappij? Dan horen wij graag in een reactie hieronder wat uw ervaringen zijn en op welke data u uw pensioen ontvangt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.