Loyalis

Loyalis is een inkomensverzekeraar, dat betekent dat het aanvulling op pensioen- en inkomensregelingen verzorgt. Het bedrijf verzekert daarbij het inkomen bij arbeidsongeschiktheid, overlijden en pensioen. De verzekeraar is in 2002 opgericht en tegenwoordig is Stichting Pensioenfonds ABP de hoofdaandeelhouder. In 2010 is het bedrijf gefuseerd met Cordares Verzekeringsgroep.

Deze maatschappij biedt veel verschillende pensioenproducten aan, zoals:

  • Garant Pensioenplan/VUT Garantplan (lijfrenteverzekering)
  • SFS Aanvullend Privé Pensioen (lijfrenteverzekering)
  • Loyalis Top ouderdomslijfrente (aanvulling voor hogere inkomens)
  • Loyalis ZZP Pensioen (pensioen voor zzp’ers)

Aankoop

Hoofdpagina van Loyalis met informatie voor werknemers, werkgevers en zzp’ers.

Als bij Loyalis een pensioen opbouwt, dan staat deze niet vast. Het is namelijk een lijfrenteverzekering. Dit betekent dat met de betaalde premies, lijfrentekapitaal wordt opgebouwd. Met dit opgebouwde kapitaal dient u op de einddatum een periode uitkering aan te kopen. Loyalis biedt 3 aankoopmogelijkheden:

  • Levenslange oudedagslijfrente
  • Tijdelijke oudedagslijfrente
  • Overbruggingslijfrente

U hoeft geen klant van Loyalis te zijn om daar een lijfrente-uitkering aan te kopen. Het is dus mogelijk om dit te doen als u bij een andere maatschappij lijfrentekapitaal heeft opgebouwd.

Opbouw

Als deelnemer aan een lijfrenteplan, staat uw eindbedrag niet vast. Uw opgebouwde kapitaal wordt namelijk belegd en hierdoor kan de uiteindelijke uitkering veel hoger of lager zijn dan u had verwacht. Vaak zijn de rendementen hoger als de looptijd van een plan langer is. Neem voor meer informatie hierover contact op met Loyalis of uw financiële adviseur.

Waardeoverdracht

Bij waardeoverdracht, ook wel kapitaaloverdracht, neemt u de waarde van uw pensioenkapitaal mee naar een nieuwe financiële instelling. U kunt zowel kapitaal van als naar dit bedrijf overdragen. Het is belangrijk dat u de voor- en nadelen van waardeoverdracht goed kent. Het overdragen kan namelijk gunstig zijn, maar is dit niet altijd. Daarom wordt altijd aangeraden om contact op te nemen met een financieel adviseur. Zo komt u namelijk niet voor verassingen te staan.

Het kan zijn dat u verwacht dat uw toekomstige AOW en aanvullend pensioen onvoldoende zullen zijn. U kunt er dan voor kiezen om zelf te zorgen dat u later wat extra geld achter de hand heeft, bijvoorbeeld door te sparen of bepaalde verzekeringen af te sluiten. Een voorbeeld van een dergelijke verzekering is een uitvaartverzekering. Klik hier voor meer informatie over deze en andere verzekeringen.

Klanten van dit bedrijf hebben nog geen beoordeling gegeven.  Bouwt u bij Loyalis pensioen op? Plaats hieronder dan een reactie en deel uw positieve/negatieve ervaringen met ons!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.