Nationale-Nederlanden Pensioen

Let op, sinds 1 juli 2018 zijn BeFrank en de PPI van Nationale-Nederlanden samengegaan. Voor bestaande klanten van Nationale-Nederlanden PPI is onderstaande informatie correct omdat zij de huidige dienstverlening behouden zolang hun regeling loopt. Voor nieuwe klanten geldt onderstaande informatie niet meer, zij kunnen alleen nog terecht bij BeFrank

Nationale-Nederlanden Premium Pension Institution B.V. is onderdeel van NN Group. Nationale-Nederlanden is in 1963 opgericht en het hoofdkantoor staat in Den Haag. Het bedrijf heeft meer dan 14.500 werknemers en biedt naast pensioenproducten ook andere financiële producten zoals hypotheken en verzekeringen aan. In 2017 heeft deze instelling Delta Lloyd overgenomen. De pensioenproducten die Nationale-Nederlanden aanbiedt, zijn:

Pensioen

Schermafbeelding van de Nationale Nederlanden website met pensioen- en accountinformatie.

Als u een pensioen opbouwt bij deze pensioeninstelling dan is dat een ouderdomspensioen. Daarnaast kan uw pensioen ook een nabestaandenpensioen en/of deeltijdpensioen bevatten. Uw werkgever kiest welk pensioenproduct en welke aanvullende producten u opbouwt. Het belangrijkste verschil tussen de verschillende pensioenproducten is het beleggingsrisico. Uw ingelegde pensioenpremie wordt namelijk belegd en door een hoger beleggingsrisico te nemen bestaat de kans op een hoog rendement (en dus een hoger pensioen als u met pensioen gaat). Een laag of geen beleggingsrisico betekent een laag rendement, maar geeft u wel zekerheid. Een hoog rendement is namelijk niet gegarandeerd. Als u van pensioenproduct wilt wisselen of aanvullende producten af wilt nemen, dan dient u dit via uw werkgever te regelen.

Afkoop

Bij Nationale-Nederlanden kunt u in plaats van het ontvangen van een periodieke uitkering vanaf het moment dat u met pensioen gaat, ook een eenmalige uitkering ontvangen. U koopt uw pensioen dan af. Dit geldt overigens alleen voor een klein pensioen; een normaal pensioen kan bij Nationale Nederlanden niet afgekocht worden. U krijgt bericht van Nationale-Nederlanden als het moment dat u uw klein pensioen kunt afkopen nadert. Het is overigens niet verplicht om uw klein pensioen af te kopen. Als dit niet wilt, dan is dat geen probleem.

Waardeoverdracht

Als u van werkgever wisselt, kunt u het pensioen dat u bij Nationale Nederlanden heeft opgebouwd meenemen naar uw nieuwe pensioenuitvoerder. Ook kunt u, als u nieuw begint met opbouwen van pensioen bij Nationale-Nederlanden, het pensioen dat u bij via uw vorige werkgever opgebouwd heeft, meenemen naar Nationale-Nederlanden. Dit samenvoegen van pensioenpotjes in één pensioenregeling heet waardeoverdracht. Indien u uw opgebouwde pensioen bij de vorige uitvoerder achterlaat, dan ontvangt u, als u met pensioen gaat, uw totale pensioenuitkering van meerdere pensioenuitvoerders.

Het pensioen dat u via deze premiepensioeninstelling opbouwt, wordt in zijn geheel door uw werkgever bepaald. Als werknemer kunt u bij Nationale-Nederlanden ook een aanvullend pensioen opbouwen. Bijvoorbeeld via Nationale-Nederlanden Aanvullend PensioenSparen. Kijk op de website van deze pensioenuitvoerder om te zien of dit wat voor u is.

Klanten beoordelen Nationale-Nederlanden met gemiddeld een 6,8. Wordt uw pensioen bij deze instelling opgebouwd? Wanneer wordt uw pensioen uitbetaald? Plaats hieronder een reactie en deel uw positieve/negatieve ervaringen met ons!

Eén gedachte over “Nationale-Nederlanden Pensioen”

  1. Waarom is N.N. zo gefocust op het niet uitbetalen van het klein pensioen. Waarom mogen hun het tijdstip van uitbetaling bepalen. En waarom rekenen ze een absurd bedrag als administratie kosten tijdens de afkoop . Volgens mij is het mijn geld wat ik in bruikleen geef . N.N. zegt gewoon wachten tot u de brief krijgt. Niet echt klantvriendelijk bedrijf. Maar ik geef niet op. Heb al twee keer om info gevraagd ben benieuwd , hoe het nu verder gaat. Kan nergens vinden of N.N. in zijn recht staat om deze beslissingen te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.