Nationale-Nederlanden Pensioen

Let op, sinds 1 juli 2018 zijn BeFrank en de PPI van Nationale-Nederlanden samengegaan. Voor bestaande klanten van Nationale-Nederlanden PPI is onderstaande informatie correct omdat zij de huidige dienstverlening behouden zolang hun regeling loopt. Voor nieuwe klanten geldt onderstaande informatie niet meer, zij kunnen alleen nog terecht bij BeFrank

Nationale-Nederlanden Premium Pension Institution B.V. is onderdeel van NN Group. Nationale-Nederlanden is in 1963 opgericht en het hoofdkantoor staat in Den Haag. Het bedrijf heeft meer dan 14.500 werknemers en biedt naast pensioenproducten ook andere financiële producten zoals hypotheken en verzekeringen aan. In 2017 heeft deze instelling Delta Lloyd overgenomen. De pensioenproducten die Nationale-Nederlanden aanbiedt, zijn:

Pensioen

Schermafbeelding van de Nationale Nederlanden website met pensioen- en accountinformatie.

Als jij een pensioen opbouwt bij deze pensioeninstelling dan is dat een ouderdomspensioen. Daarnaast kan je pensioen ook een nabestaandenpensioen en/of deeltijdpensioen bevatten. Jouw werkgever kiest welk pensioenproduct en welke aanvullende producten je opbouwt. Het belangrijkste verschil tussen de verschillende pensioenproducten is het beleggingsrisico. Je ingelegde pensioenpremie wordt namelijk belegd en door een hoger beleggingsrisico te nemen bestaat de kans op een hoog rendement (en dus een hoger pensioen als je met pensioen gaat). Een laag of geen beleggingsrisico betekent een laag rendement, maar geeft je wel zekerheid. Een hoog rendement is namelijk niet gegarandeerd. Als je van pensioenproduct wilt wisselen of aanvullende producten af wilt nemen, dan moet je dit via jouw werkgever regelen.

Afkoop

Bij Nationale-Nederlanden kun je in plaats van het ontvangen van een periodieke uitkering vanaf het moment dat jeu met pensioen gaat, ook een eenmalige uitkering ontvangen. Je koopt jouw pensioen dan af. Dit geldt overigens alleen voor een klein pensioen; een normaal pensioen kan bij Nationale Nederlanden niet afgekocht worden. Je krijgt bericht van Nationale-Nederlanden als het moment nadert, dat je jouw klein pensioen kunt afkopen. Het is overigens niet verplicht om je klein pensioen af te kopen. Als je dit niet wilt, dan is dat geen probleem.

Waardeoverdracht

Als je van werkgever wisselt, kun je het pensioen dat je bij Nationale Nederlanden hebt opgebouwd, meenemen naar je nieuwe pensioenuitvoerder. Ook kun je, als je nieuw begint met opbouwen van pensioen bij Nationale-Nederlanden, het pensioen dat je via jouw vorige werkgever opgebouwd hebt, meenemen naar Nationale-Nederlanden. Dit samenvoegen van pensioenpotjes in één pensioenregeling heet waardeoverdracht. Als je jouw opgebouwde pensioen bij de vorige uitvoerder achterlaat, dan ontvang je, als je met pensioen gaat, je totale pensioenuitkering van meerdere pensioenuitvoerders.

Het pensioen dat jeu via deze premiepensioeninstelling opbouwt, wordt in zijn geheel door jouw werkgever bepaald. Als werknemer kun je bij Nationale-Nederlanden ook een aanvullend pensioen opbouwen. Bijvoorbeeld via Nationale-Nederlanden Aanvullend PensioenSparen. Kijk op de website van deze pensioenuitvoerder om te zien of dit wat voor jou is.

Klanten beoordelen Nationale-Nederlanden met gemiddeld een 6,8. Wordt jouw pensioen bij deze instelling opgebouwd? Wanneer wordt het pensioen uitbetaald? Plaats hieronder een reactie en deel je positieve/negatieve ervaringen met ons!

2 gedachten over “Nationale-Nederlanden Pensioen”

 1. Nederlands Centrum voor Financiële Informatie

  Ontvangt u een uitkering vanuit een product dat u in het verleden bij Nationale-Nederlanden heeft afgesloten? U ontvangt in 2021 uw pensioen- en/of lijfrente-uitkering op de onderstaande vaste momenten.

  – Vrijdag 22 januari 2021
  – Vrijdag 19 februari 2021
  – Woensdag 24 maart 2021
  – Donderdag 22 april 2021
  – Vrijdag 21 mei 2021
  – Woensdag 23 juni 2021
  – Vrijdag 23 juli 2021
  – Dinsdag 24 augustus 2021
  – Donderdag 23 september 2021
  – Vrijdag 22 oktober 2021
  – Dinsdag 23 november 2021
  – Vrijdag 24 december 2021

  Vaak is het geld ook al dezelfde dag voor u zichtbaar op uw rekening, dit is afhankelijk van uw bank.

 2. Waarom is N.N. zo gefocust op het niet uitbetalen van het klein pensioen. Waarom mogen hun het tijdstip van uitbetaling bepalen. En waarom rekenen ze een absurd bedrag als administratie kosten tijdens de afkoop . Volgens mij is het mijn geld wat ik in bruikleen geef . N.N. zegt gewoon wachten tot u de brief krijgt. Niet echt klantvriendelijk bedrijf. Maar ik geef niet op. Heb al twee keer om info gevraagd ben benieuwd , hoe het nu verder gaat. Kan nergens vinden of N.N. in zijn recht staat om deze beslissingen te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.