Reaal

Reaal is een merk van verzekeringsmaatschappij VIVAT. Deze maatschappij heeft onder andere ook Zwitserleven en ACTIAM. VIVAT verkoopt, onder de naam Reaal, schadeverzekeringen, levensverzekeringen en hypotheken. Het merk is ontstaan in 1904 uit fusie van diverse vennootschappen. Momenteel heeft het merk kantoren in verschillende plaatsen; het hoofdkantoor staat in Amstelveen. Als jij extra kapitaal wilt opbouwen om je pensioen aan te vullen, dan biedt het merk ook lijfrentes, levensverzekeringen en beleggingen aan.

Lijfrente

Bij dit merk kun je lijfrente opbouwen om je pensioen aan te vullen. Ook als je opgebouwde lijfrente vrijkomt, biedt de maatschappij verschillende mogelijkheden. Lijfrente opbouwen kan via een verzekering, bijvoorbeeld de Vermogensverzekering, of via een lijfrente opbouw-rekening. Een dergelijke rekening biedt Reaal sinds 2015 niet meer aan.

Levensverzekering

Een voorbeeld van een levensverzekering die Reaal aanbiedt, is Fortuin Plan levensverzekering. Deze verzekering is ideaal om je pensioen aan te vullen. De premies worden gedeeltelijk geïnvesteerd en zo wordt geprobeerd een zo hoog mogelijk rendement te behalen. Deze levensverzekering is overigens geen beleggingsverzekering omdat de premies niet in aandelen of fondsen geïnvesteerd worden, maar in hypotheken.

Beleggen

Bij deze maatschappij kun je ook beleggen om zo extra pensioen op te bouwen. Dit beleggen kan bijvoorbeeld bij het Reaal Pensioen Zekerheid Fonds. In dit fonds beleg je alleen in obligaties en vastrentende schuldbewijzen. En zo wordt verwacht dat er een goed rendement wordt gehaald.

Pensioenfonds

Naast bovengenoemde mogelijkheden, heeft Reaal ook een pensioenfonds, genaamd Stichting Pensioenfonds SNS REAAL. Dit pensioenfonds is een ondernemingspensioenfonds en voert de pensioenregeling uit van onder andere de Volksbank N.V. en VIVAT N.V..

Foto: afbeelding van de homepage van Reaal met informatie over de verschillende producten en een inlogknop voor klanten.

Als je met pensioen gaat kan het zijn dat je meer geld wilt hebben dan dat je tot nu toe opgebouwd hebt. Als je naast aanvullend pensioen, zelf extra pensioen opbouwt bij een verzekeraar of bank, dan kan het zijn dat je meer geld apart wilt zetten dan dat je tot nu toe doet. Je kunt dan zelf geld sparen, wat je later kunt gebruiken om in jouw levensonderhoud te voorzien. Ook kun je ervoor kiezen om een of meerdere verzekeringen af te sluiten, zoals een overlijdensrisicoverzekering. Op deze pagina kun je meer informatie vinden over een dergelijke verzekering.

Bouw jij extra pensioen op bij dit bedrijf? Of ben jij aangesloten bij Pensioenfonds SNS REAAL? Dan horen wij graag jouw positieve/negatieve ervaringen in een reactie hieronder.

1 gedachte over “Reaal”

 1. Nederlands Centrum voor Financiële Informatie

  In 2021 betaalt de Stichting Pensioenfonds SNS REAAL op de volgende data uit:

  – Maandag 18 januari 2021
  – Dinsdag 16 februari 2021
  – Dinsdag 16 maart 2021
  – Vrijdag 16 april 2021
  – Maandag 17 mei 2021
  – Woensdag 16 juni 2021
  – Vrijdag 16 juli 2021
  – Maandag 16 augustus 2021
  – Donderdag 16 september 2021
  – Maandag 18 oktober 2021
  – Dinsdag 16 november 2021
  – Dinsdag 16 december 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.