Reaal

Reaal is een merk van verzekeringsmaatschappij VIVAT. Deze maatschappij heeft onder andere ook Zwitserleven en ACTIAM. VIVAT verkoopt, onder de naam Reaal, schadeverzekeringen, levensverzekeringen en hypotheken. Het merk is ontstaan in 1904 uit fusie van diverse vennootschappen. Momenteel heeft het merk kantoren in verschillende plaatsen; het hoofdkantoor staat in Amstelveen. Als u extra kapitaal wilt opbouwen om uw pensioen aan te vullen, dan biedt het merk ook lijfrentes, levensverzekeringen en beleggingen aan.

Lijfrente

Bij dit merk kunt u lijfrente opbouwen om uw pensioen aan te vullen. Ook als uw opgebouwde lijfrente vrijkomt, biedt de maatschappij verschillende mogelijkheden. Lijfrente opbouwen kan via een verzekering, bijvoorbeeld de Vermogensverzekering, of via een lijfrente opbouw-rekening. Een dergelijke rekening biedt Reaal sinds 2015 niet meer aan.

Levensverzekering

Een voorbeeld van een levensverzekering dat Reaal aanbiedt, is Fortuin Plan levensverzekering. Deze verzekering is ideaal op uw pensioen aan te vullen. Uw premies worden gedeeltelijk geïnvesteerd en zo wordt geprobeerd een zo hoog mogelijk rendement te behalen. Deze levensverzekering is overigens geen beleggingsverzekering omdat de premies niet in aandelen of fondsen geïnvesteerd worden, maar in hypotheken.

Beleggen

Bij deze maatschappij kunt u ook beleggen om zo extra pensioen op te bouwen. Dit beleggen kan bijvoorbeeld bij het Reaal Pensioen Zekerheid Fonds. In dit fonds belegt u alleen in obligaties en vastrentende schuldbewijzen. En zo wordt verwacht dat er een goed rendement wordt gehaald.

Pensioenfonds

Naast bovengenoemde mogelijkheden, heeft Reaal ook een pensioenfonds, genaamd Stichting Pensioenfonds SNS REAAL. Dit pensioenfonds is een ondernemingspensioenfonds en voert de pensioenregeling uit van onder andere de Volksbank N.V. en VIVAT N.V..

Foto: afbeelding van de homepage van Reaal met informatie over de verschillende producten en een inlogknop voor klanten.

Als u met pensioen gaat kan het zijn dat u meer geld wilt hebben dan dat u tot nu toe opgebouwd heeft. Als u naast aanvullend pensioen, zelf extra pensioen opbouwt bij een verzekeraar of bank, dan kan het zijn dat u meer geld apart wilt zetten dan dat u tot nu toe doet. U kunt dan zelf geld sparen, wat u later kunt gebruiken om in uw levensonderhoud te voorzien. Ook kunt u ervoor kiezen om een of meerdere verzekeringen af te sluiten, zoals een overlijdensrisicoverzekering. Op deze pagina kunt u meer informatie vinden over een dergelijke verzekering.

Bouwt u extra pensioen op bij dit bedrijf? Of bent u aangesloten bij Pensioenfonds SNS REAAL? Dan horen wij graag uw positieve/negatieve ervaringen in een reactie hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.