TKP Pensioen

TKP Pensioen, afgekort beter bekend als TKP, is een Nederlandse pensioenuitvoerder. Het bedrijf is in 1988 opgericht als pensioenuitvoerder van Stichting Bedrijfspensioenfonds PTT Nederland. Sinds 2003 is deze uitvoerder onderdeel van AEGON. Dit bedrijf heeft tegenwoordig 850 medewerkers in dienst die de pensioenuitvoering voor 26 pensioenfondsen en 3,3 miljoen deelnemers verzorgen.

Klein pensioen

Website van TKP met bedrijfsinformatie over en contactinformatie voor werkgevers en -nemers.

Klein pensioen kan niet meer worden afgekocht bij deze pensioenuitvoerder. Alle kleine pensioenen gaan namelijk samengevoegd worden tot één groter pensioen. Klein pensioen dat heel laag is (minder dan €2 per jaar) komt te vervallen. Na ten minste 5 jaar en minimaal 5 vergeefse pogingen om de waarde over te dragen naar een nieuwe pensioenuitvoerder, dan mag het klein pensioen alsnog afgekocht worden. 

Naast het pensioen dat u bij TKP opbouwt, krijgt u als u de pensioenleeftijd bereikt AOW. Als u verwacht dat AOW en aanvullend pensioen niet voldoende voor u zal zijn, dan kunt u zelf bepaalde dingen doen om te zorgen dat u wel voldoende inkomen zal hebben. Zo kunt u zelf geld sparen, bijvoorbeeld door elke maand een bepaald bedrag apart te zetten. Ook kunt u ervoor kiezen om bepaalde verzekeringen af te sluiten, zoals een overlijdensrisicoverzekering. Voor meer informatie over een dergelijke verzekeringen kunt u hier klikken. 

Bouwt u pensioen op bij TKP? Of ontvangt u een pensioenuitkering van deze pensioenuitvoerder? Dan horen wij graag van u wat uw ervaringen zijn met dit bedrijf en op welke data u uw pensioenuitkering ontvangt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.