Uitkering Premie Pensioen Instellingen in 2018

De betaaldata van uw pensioenuitkering in 2018 zijn geplubliceerd voor het meerendeel van de negen Premie Pensioen Instellingen (PPI) die als pensioenuitvoerders het collectief pensioen mogen beheren voor werkgevers.

Het gaat om pensioenregelingen voor sectoren die niet verplicht vallen onder een bedrijfstakpensioenfonds, maar om pensioenen die door uw (oud) werkgever zijn opgebouwd voor de werknemer, als onderdeel van de arbeidsvoorwaarden.

De premie pensioen instellingen zijn de volgende; ABN AMRO, AEGON, BeFrank, Brand New Day, Nationale-Nederlanden, Rabo PGGM, Towers Watson en Zwitserleven. Het kan zijn dat uw pensioen onder aan andere merknaam is ondergebracht, maar dit zijn de achterliggende uitvoerders.

Betaaldata pensioenuitkering collectief pensioen in 2018 voor de premie pensioen instellingen
Op elke pagina van de PPI staat uitgebreide informatie over de pensioenverzekeraar zoals details over de opbouw- en uitkeringsfase, afkoop en waardeoverdracht. Vaak bieden deze pensioenverzekeraars naast het collectief pensioen aanvullende pensioenverzekeringen aan.

Laat u bij het afluiten van aanvullende complexe pensioenproducten bij voorkeur adviseren door een onafhankelijke financieel adviseur.

De drie pilaren van uw pensioen

AOW pensioen
Om dezelfde levensstijl te kunnen behouden als u met pensioen gaat, is alleen het AOW pensioen niet voldoende. Het AOW pensioen van de overheid is de basis voor alle pensioengerechtigden, maar deze wordt steeds later uitgekeerd, en zoals u weet, van uitstel komt afstel. Wie kan er garanderen dat er over dertig jaar nog AOW bestaat?

Collectief pensioen
Naast het AOW pensioen zijn er collectieve pensioenen die door uw werkgever worden opgebouwd. Dit zijn voor de meeste sectoren pensioenen die verplicht zijn ondergebracht bij bedrijfstakpensioenfondsen, maar daarnaast zijn er dus ook de PPI voor de private sector, waarover u meer kunt lezen op deze website.

Lijfrente uitkering
Ten slotte kunt u zelf, als werknemer, zelfstandige of directeur van een onderneming (DGA) een aanvullende pensioenverzekering afsluiten. Een dergelijke pensioen heet een lijfrenteverzekering. Lijfrenteverzekeringen vallen onder zogenaamde Levensverzekeringen. Er zijn nog vier soorten levensverzekeringen waarover u meer kunt lezen op onze website. Dit zijn uitvaartverzekeringen, beleggingsverzekeringen (de beruchte woekerpolis), kapitaalverzekeringen en overlijdens risico verzekeringen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.