Centraal Beheer

Centraal Beheer is een bedrijf dat onderdeel van Achmea, hierdoor is het bedrijf ook wel bekend onder de naam Centraal Beheer Achmea. Het bedrijf is een verzekeringsbedrijf dat in 1909 in Amsterdam is opgericht. In de jaren zeventig verhuisde de verzekeraar naar Apeldoorn. Het bedrijf biedt momenteel zowel particuliere als zakelijke verzekeringen. Naast verzekeringen verzorgt het bedrijf financiële dienstverlening en autolease-activiteiten. Momenteel biedt Centraal Beheer verschillende pensioenregelingen, ook wel pensioenverzekeringen, voor werknemers. Helaas is niet bekend welke dit precies zijn, maar één van de aangeboden regelingen is:

 • Flexibel Renteniers Plan

Aankoop

Als je met pensioen gaat dan komt je opgebouwde pensioen vrij. Dit opgebouwde pensioen wordt ook wel pensioenkapitaal genoemd en je moet dit kapitaal gebruiken om een pensioen aan te kopen. Je mag zelf kiezen bij welke verzekeringsmaatschappij je dat doet. Het overstappen naar een andere maatschappij heeft namelijk voor- en nadelen. Centraal Beheer geeft geen advies over het wisselen van maatschappij maar je kunt zelf op basis van de huidige waarde van jouw pensioenkapitaal offertes opvragen bij verschillende uitvoerders.

Met je pensioenkapitaal kun je twee soorten pensioenen aankopen: een vast pensioen of een variabel pensioen. Bij een vast pensioen ontvang je gegarandeerd een van tevoren bepaald pensioen. Bij een variabel pensioen blijft het kapitaal voor een deel belegd waardoor er kans is op een hoger pensioen. Maar ook op een lager pensioen. De hoogte van je pensioen is dus niet zeker, zoals bij een vast pensioen wel het geval is.

Afkoop

Een klein pensioen kan afgekocht worden. Bij afkoop krijg je in één keer een bedrag en geen maandelijks bedrag. Het wel of niet afkopen mag je zelf bepalen, want ook afkopen kent voor- en nadelen. Het is belangrijk dat je je goed laat voorlichten omdat afkoop soms fiscaal ongunstig kan zijn.

Als je van werkgever verandert, dan kun je gebruikmaken van waardeoverdracht. Dat betekent dat je het geld voor je pensioen overdraagt naar een nieuwe pensioenregeling. Dit overdragen is niet verplicht, en soms kan het zelfs onverstandig zijn. Het is belangrijk om goed te kijken welke pensioenregeling je precies hebt en of jouw pensioen geïndexeerd wordt. Neem bij vragen contact op met je pensioenbeheerder of een financieel adviseur.

Het pensioen dat je bij deze verzekeraar opbouwt, wordt door je werkgever bepaald. Als werknemer kun je kiezen om zelf  aanvullend pensioen opbouwen. Dit is verstandig als je denkt dat je later extra geld nodig hebt. Extra pensioen opbouwen kun je doen door bijvoorbeeld te sparen of door bepaalde verzekeringen af te sluiten. Klik hier voor meer informatie over deze verzekeringen.

Klanten van deze pensioenverzekeraar hebben nog geen beoordeling gegeven.  Bouw jij bij deze verzekeraar pensioen op? Plaats hieronder dan een reactie en deel jouw positieve/negatieve ervaringen met ons!

2 gedachten over “Centraal Beheer”

 1. Nederlands Centrum voor Financiële Informatie

  U krijgt rond de 25e van de maand uw pensioen. Woont u in het buitenland? Dan krijgt u uw geld een aantal dagen later. Wanneer uw pensioen op uw rekening staat, kan per bank verschillen. In 2021 betaalt Centraal Beheer uw pensioen op de volgende data uit:

  – Maandag 25 januari
  – Donderdag 25 januari
  – Donderdag 25 maart
  – Zondag 25 april
  – Dinsdag 25 mei
  – Vrijdag 25 juni
  – Zondag 25 juli
  – Woensdag 25 augustus
  – Zaterdag 25 september
  – Maandag 25 oktober
  – Donderdag 25 november
  – Zaterdag 25 december

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.