Centraal Beheer

Centraal Beheer is een bedrijf dat onderdeel van Achmea, hierdoor is het bedrijf ook wel bekend onder de naam Centraal Beheer Achmea. Het bedrijf is een verzekeringsbedrijf dat in 1909 in Amsterdam is opgericht. In de jaren zeventig verhuisde de verzekeraar naar Apeldoorn. Het bedrijf biedt momenteel zowel particuliere als zakelijke verzekeringen. Naast verzekeringen verzorgt het bedrijf financiële dienstverlening en autolease-activiteiten. Momenteel biedt Centraal Beheer verschillende pensioenregelingen, ook wel pensioenverzekeringen, voor werknemers. Helaas is niet bekend welke dit precies zijn, maar één van de aangeboden regelingen is:

  • Flexibel Renteniers Plan

Aankoop

Als u met pensioen gaat dan komt uw opgebouwde pensioen vrij. Dit opgebouwde pensioen wordt ook wel pensioenkapitaal genoemd en u moet dit kapitaal gebruiken om een pensioen aan te kopen. U mag zelf kiezen bij welke verzekeringsmaatschappij u dat doet. Het overstappen naar een andere maatschappij heeft namelijk voor- en nadelen. Centraal Beheer geeft geen advies over het wisselen van maatschappij maar u kunt zelf op basis van de huidige waarde van uw pensioenkapitaal offertes opvragen bij verschillende uitvoerders.

Met uw pensioenkapitaal kunt u 2 soorten pensioenen aankopen: een vast pensioen of een variabel pensioen. Bij een vast pensioen ontvangt u gegarandeerd een van tevoren bepaald pensioen. Bij een variabel pensioen blijft het kapitaal voor een deel belegd waardoor er kan is op een hoger pensioen. Maar ook op een lager pensioen. De hoogte van uw pensioen is dus niet zeker, zoals bij een vast pensioen wel het geval is.

Afkoop

Een klein pensioen kan afgekocht worden. Bij afkoop krijgt u in één keer en geen maandelijks bedrag. Het wel of niet afkopen mag uzelf bepalen, want ook afkopen kent voor- en nadelen. Het is belangrijk dat u zich goed laat voorlichten omdat afkoop soms fiscaal ongunstig kan zien.

Wanneer u van werkgever veranderd, dan kunt u gebruik maken van waardeoverdracht. Dat betekent dat u het geld voor uw pensioen overdraagt naar een nieuwe pensioenregeling. Dit overdragen is niet verplicht, en soms kan het zelfs onverstandig zijn. Het is belangrijk om goed te kijken welke pensioenregeling u precies heeft en of uw pensioen geïndexeerd wordt. Neem bij vragen contact op met uw pensioenbeheerder of een financieel adviseur.

Het pensioen dat u bij deze verzekeraar opbouwt, wordt door uw werkgever bepaald. Als werknemer kunt kiezen om zelf  aanvullend pensioen opbouwen. Dit is verstandig als u denkt dat u later extra geld nodig heeft. Extra pensioen opbouwen kunt u doen door bijvoorbeeld te sparen of om bepaalde verzekeringen af te sluiten. Klik hier voor meer informatie over deze verzekeringen.

Klanten van deze pensioenverzekeraar hebben nog geen beoordeling gegeven.  Bouwt u bij deze verzekeraar pensioen op? Plaats hieronder dan een reactie en deel uw positieve/negatieve ervaringen met ons!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.